*Nettavisen* Sport.

- Aldri hatt bedre målvakt

NABEUL (TV 2 Nettavisen): Landslagstrener Gunnar Pettersen var full av lovord om Steinar Eges spill mot Kroatia. Spesielt med tanke på målvaktens oppladning til mesterskapet.

01.02.05 09:05

KROATIA – NORGE 25-28: Dagen før Steinar Ege dro til Norge for å delta i Elfag Cup og VM, fikk han en telefon fra Gummersbach-trener Richard Ratka som ba ham om å holde seg hjemme.

- Ratka syntes ikke det var noen vits i at jeg dro. Han ga meg klar beskjed. Og jeg likte ikke beskyldningen om at jeg ikke gir alt for klubben. Særlig ikke da jeg spilte to kamper for Gummersbach rundt nyttår - før jeg var skadefri, fortalte Ege til VG i går.

Rystet Pettersen
Gunnar Pettersen var rystet over behandlingen Norges førstemålvakt fikk av sin egen klubbtrener.

- Det er det verste jeg har hørt noensinne som en klubbtrener har sagt til en spiller som drar til VM. Det er helt lavmål, sier han.

Derfor er Pettersen ekstra imponert over det Ege har prestert til nå i VM.

- Det er fantastisk bra. Norge har aldri hatt så bra målvaktsspill siden Pål Bye, mener han.

Bye var Norges første stormålvakt. Han spilte 150 landskamper mellom 1965 og 1980.

Matchvinner
Flere har hevdet at det er en svakhet for Norge at de ikke har en målvakt som kan utfordre Ege om plassen. Det mener Pettersen bare er tull.

- Noen har sagt at det går ikke an å ha en målvakt som står hele mesterskapet, men det er bare tull. Det er bare en norm som er skapt. Ole Einar Bjørndalen tar seg helt ut og stuper over mål. Dagen etter går han inn til en ny gullmedalje. Hvordan går det da?, spør landslagssjefen.

Ege har ikke alltid vært like stabil som han har vært i VM nå, men han har alltid vært en matchvinner.

- Det er der han egentlig er best. Det han har vært best på nå er at han har vært god også i andre perioder. Han har stått jevnt bra. Han er en type som fort kan slippe inn seks-sju på rad og så plutselig redder han når det drar seg til. Slik har det ikke vært nå, sier Pettersen til TV 2 Nettavisen.

Skryt fra lagkameratene
Også lagkameratene er fulle av lovord om sisteskansen.

- Steinar er fantastisk i mål, sier Kristian Kjelling etter seieren over Kroatia.

- Han har stått fantastisk i hele turneringen, følger lagkaptein Glenn Solberg opp.

Mot Kroatia stoppet han 20 av 45 skudd. Det gir en redningsprosent på 44 prosent. Med tanke på at de fleste av skuddene var nærskudd, var han i verdensklasse.

- Det gikk ganske bra ja, sier han beskjedent.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.