RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Aldri i tvil om Carew

Foto: Lise Åserud/Scanpix
Sist oppdatert:
Den storvokste spissen sliter med sykdom, men på landslaget er han likevel bankers.

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): John Carew har så langt ikke vært på banen en eneste ligakamp for Aston Villa denne sesongen, og spekulasjonene rundt den norske landslagsspissen har vært mange. Ifølge engelske medier så skal det være en tåinfeksjon som har satt den storvokste måljegeren utenfor.

Det verserer imidlertid også rykter om at spissen skal være ute i kulden på Villa Park. Disse ryktene må sees på som av det useriøse slaget, men det er likevel ikke helt usannsynlig. Under kampen mot Wigan var Carew satt opp som innbytter, men før kampstart ble han uten forklaring flyttet opp på tribunen, og erstattet av unge Nathan Delfouneso.

- Aldri i tvil om Carew
Men uansett hva det er som rører seg rundt lørenskoggutten om dagen, så er i hvert fall én ting helt sikkert. Han er bankers når landslagssjef Egil Drillo Olsen plukker ut sin landslagstropp. Også til kampene mot Island 5. september og Makedonia 9. september er Carew nok en gang plukket ut blant våre beste menn.

Drillo innrømmer imidlertid at Carews situasjon ikke er særlig gunstig.

- Vi har snakket med John, og han er småsyk, men trente lett i går. Det er selvfølgelig aldri gunstig at spillere ikke spiller, og det gjelder også med John, sier Drillo.

- Er du bekymret for kampformen hans?

- Jeg var aldri i tvil om Carew, konstaterer landslagssjefen.

Huseklepp på vingen?
Erik Huseklepp hadde en fantastisk kamp mot Skottland og kronet prestasjonen med sitt første landslagsmål. Men til tross for suksessen, er det ikke sikkert Brann-spilleren får fortsette i tospann med Carew på topp.

Spørsmålet om hvorvidt Norge skal stille i en 4-4-2-formasjon eller 4-5-1-formasjon kom nemlig som vanlig opp under tirsdagens pressekonferanse. Drillo mener at han har mannskap til å stille i begge formasjoner, og har ikke helt bestemt seg for hvordan Norge skal spille ennå.

- Det viktigste er uansett å vinne, sier han.

- Jeg er fult klar over at vi kan bli nummer to med uavgjort på Island, men da blir vi sannsynligvis også den dårligste toeren. Vi går derfor på banen med den innstillingen om at vi må vinne, forteller landslagssjefen.

- Hva skjer med Huseklepp om det blir 4-5-1?

- Huseklepp kan spille andre steder enn spiss, sier Drillo.

- Fest mot Makedonia
Norge, Skottland og Makedonia kjemper alle om den viktige andreplassen i gruppe 9, og før de avsluttende kampene ligger de norske gutta ett poeng bak de to utfordrerne. Norge står med 6 poeng etter 6 kamper, mens både Skottland og Makedonia har 7 poeng på like mange forsøk.

Men akkurat tabellsituasjonen bryr ikke landslagssjefen seg så mye om.

- Vi konsentrerer oss om det vi kan få gjort noe med. Selv om vi vinner begge kampene så kan det hende at det ikke er nok, men vi har i hvert fall troen på at det kan gå, og det er viktig.

- Jeg ser ikke bort fra at Makedonia kan slå Skottland, og gjør de det blir det faktisk en ren finale mellom oss og Makedonia på Ullevaal, om vi slår Island. Tenk hvilken fest det ville bli.

Norges neste motstander, Island, er det eneste laget i gruppen som ikke kan gå videre, men Drillo er likevel svært forsiktig med å gi det noen betydning.

- Island er det eneste laget som er ute, men det står mye prestisje på spill for dem. Jeg er litt usikker på hvordan skadesituasjonen hos Island er akkurat nå, men de vil uansett spille med hjertet og gi alt. De har mange spillere i Norge også, så de vet nok godt hva som venter dem, sier landslagssjefen.

Tre nye i troppen
Troppen som Drillo presenterte på Ullevaal stadion tirsdag hadde som ventet svært få overraskelser. Norge stiller stort sett med det samme laget som i seieren mot Skottland.

De eneste endringene var at Espen Bugge Pettersen kom inn som tredjekeeper, mens Knut Olav Rindarøy og Jon Inge Høiland erstatter Espen Ruud og Trond Erik Berthelsen på backplass.

- Rindarøy har vært hakket bedre enn Berthelsen den siste tiden, og derfor valgte vi ham. Han har vært god og stabil, og vi synes han fortjener en sjanse, sier Drillo.

Noe særlig spilletid kan imidlertid ikke de to nye backene håpe på.

- Det blir ikke mange endringer på laget, men noen kan det bli. Denne gangen har vi lengre tid til å forberede oss enn vi hadde foran Skottland-kampen, og førsteelleveren er ikke spikret.

- Rindarøy og Høiland er i utgangspunktet annetvalg, med mindre det skjer noe helt spesielt på trening, sier Drillo.

Kampen mot Island spilles i Reykjavik 5. september. Makedonia gjester Ullevaal onsdag 9. september.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere