RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Aldri mer fotball

Foto: AFP/Scanpix
Sist oppdatert:
Anders Frisk er fast bestemt på at han aldri mer kommer til å dømme en fotballkamp. - Det kommer bare ikke til å skje, fastslår svensken.

42-åringen la opp som toppdommer etter han dømte oppgjøret mellom Barcelona og Chelsea på Nou Camp. Årsaken var at han ble truet på livet av flere Chelsea-supportere etter Champions League-kampen.

Og svensken er fast bestemt på å at han aldri kommer til å gjøre comeback.

- Et comeback er utenkelig. Den avgjørelsen jeg har tatt, kommer jeg aldri til å endre på, fastslår svensken ifølge BBC Sports fredag.

- Jeg ble skremt
Frisk innrømmer at han ble skremt bort fra fotballen. Drapstrusler mot ham og familien førte til at Frisk ga seg som dommer med umiddelbar virkning.

- Det som skjedde etter Chelsea-kampen opplevde jeg som svært skummelt og dystert. Det fikk meg til å føle at jeg bare ikke kunne fortsette som dommer, selv om jeg hadde lyst, sier Frisk.

- Jeg har vært i vinden flere ganger og dømt mange vanskelige oppgjør. Men etter det som skjedde i etterkant av Chelsea-kampen, fant jeg ut at jeg bare måtte komme meg unna, sier han videre.

Mourinho får skylden
Chelseas manager José Mourinho beskyldte Frisk for å godsnakke med Barcelonas trener Frank Rijkaard i spillertunnelen ved pause - noe som fikk Chelseas fans til å gi dommeren skylden for at det ble 1-2-tap.

I etterkant har UEFAs dommersjef Volker Roth kalt Mourinho for «en fiende av fotballen». Chelsea-manageren er for tiden under etterforskning av UEFA for uttalelsene han kom med i etterkant av oppgjøret. En avgjørelse i forbundets kontroll - og disiplinærkomité vil falle etter en høring 24. mars.

Se intervju med Anders Frisk i TV 2 Sporten torsdag kveld her (Betaltjeneste).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere