*Nettavisen* Sport.

- Aldri mer Moskva

Uniteds norske fans kritiske etter Mesterliga-seieren.

22.05.08 15:31

UNITED-CHELSEA 7-6 etter straffer

326 norske United-fans jublet på Luzhniki-arenaen i Moskva da engelskmennene gikk til topps i Mesterligaen for første gang siden 1999, men for mange var seieren og selve kampen det eneste som gledet.

- 200 av de 216 som var med på den chartrede turen vår har vel sagt til meg at de aldri vil reise tilbake til Moskva, sier Per Harald Larsen, reiseleder og formann i Uniteds skandinaviske supporterklubb.

- Styrte med jernhånd
Ifølge Larsen kan det nemlig ikke være fotball - eller stemning rundt selve kampen - som kan være grunnen til at finalen ble lagt til Moskva.

Klikk på bildet for å forstørre.

Russisk politi og militære styrte arrangementet med jernhånd. De sørget for at det bortimot var umulig å få fatt i alkohol i hele Moskva by, og helt umulig ute ved arenaen. Fansen måtte også gjennom kontroller for «hver tredje meter» ved arenaen. Selve Moskva by var nesten helt uten stemning på kampdagen, og de få supporterteltene som var satt opp, fungerte like bra som om man stappet altfor mange mennesker inn i en pølsbod på Sandviken stadion. På flyplassen ble bortimot halve Moskvas befolkning brukt til å sjekke billetter og landingskort.

Alt ifølge United-formannen.

- At underholdningen mer eller mindre kun bestod av ballalaika-musikk, var vel heller ikke en vinner. De kunne gjort mye mer ut av det hele, fortsetter Larsen.

- Kampen og spesielt seieren reddet mye av inntrykket for fansen. Da kan man samtidig kanskje forestille seg hvordan Chelsea-fansen hadde det etterpå, legger han til.

Likevel magisk
Den norske fansen ankom Moskva onsdag på dagtid, fikk et par timer på den røde plass, før avreisen gikk til stadion. Kampen var ferdig omtrent 02.00 om natten Moskva-tid, og fansen slapp ut av arenaen en halv time senere.

Derfra gikk turen rett til flyplassen og hjem igjen. Dermed var det en del slitne tryner å se da flyet landet i Norge torsdag.

- Slitne, men lykkelige da, sier Larsen.

- Det ble jo en magisk kveld. Den største jubelen kom selvsagt da van der Sar reddet fra Anelka og seieren var i boks. Den nest største da Terry misset. Da hadde vi egentlig resignert.

Sier Larsen - vel vitende om at Manchester United sitter igjen med to trofeer etter sesongen.

PS: Mesterliga-finalen i 2009 spilles på Olympiastadion i Roma. Finalen i 2010 er lagt til Santiago Bernabeu i Madrid, mens Wembley i London, Allianz Arena i München og Olympiastadion i Berlin er blant de heteste tipsene for finalearena i 2011.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag