*Nettavisen* Sport.

- Aldri sett bedre i Tippeligaen

Torgeir Bjarmann hevder han aldri spilt mot en bedre spiller enn Edu. Agent Per A. Flod priser 20-åringen til opp mot 55 millioner kroner.

15.08.06 09:21

Lyns superspiss Chinedu «Edu» Obasi Ogbuke er Tippeligaens heteste salgsobjekt etter storspill og tre utsøkte mål i de siste to kampene.

Lyns sportsdirektør Torgeir Bjarmann sparer ikke på superlativene når han hausser opp den 20 år gamle nigerianeren.

- Jeg har aldri spilt mot en bedre spiller i Tippeligaen. Og jeg kan ikke huske å ha sett enn bedre spiller i norsk serie, skryter Bjarmann, som står bokført med 306 seriekamper for Lillestrøm.

Engelsk og russisk interesse
På Nadderud satt representanter for toppklubber i England og Russland for å følge nigerianeren. De fikk valuta for inngangspengene: Edu vartet opp med storspill og to mål. Det siste var i en klasse man knapt har sett maken til på Nadderud.

- Vi håper å beholde Edu ut høstsesongen, men skjønner at det kan bli vanskelig. Vi kommer ikke til å selge ham på billigsalg, sier Bjarmann, og antyder at Lyn forventer mer enn de 30 millionene Blackburn betalte Tromsø for Morten Gamst Pedersen.

Se Edus supermål og alle høydepunktene fra Stabæk - Lyn gratis på FXTV.

Agent Per A. Flod, som solgte John Carew fra Rosenborg til Valencia for 80 millioner kroner i 2000, setter følgende prislapp på Edu.

- Prisen for et eventuelt salg avhenger selvsagt av hvilken klubb og hvilken liga han går til. Man får mer for spillere som selges til England, Italia og Spania enn man får i Tyskland og Frankrike. Dersom det dreier seg om toppklubber i England, vil jeg si at 5 til 7 millioner euro er en sannsynlig salgssum. For toppklubber i Frankrike vil jeg si 3-7 millioner euro. Lyn må ikke finne på å selge ham for under 3 millioner euro, mener Flod.

- Jeg har sett Edu flere ganger. Han er en veldig god spiller og er utrolig interessant. Men en svale gjør heller ingen sommer i fotballen. Han bør prestere over tid, understreker spilleragenten.

Han råder Edu til å holde seg unna den russiske serien, selv om lønnsnivået har steget kraftig de siste årene på grunn av alle de nyrike russerne som har kjøpt seg inn i toppklubbene.

- Man kan jo nesten få hva som helst i Russland bare man havner i den rette klubben. Men det er mange der som overhodet ikke vet noe om fotball. Jeg skjønner ikke at spillere kan ønske seg til den russiske serien, mener Flod.

- Gunnarsson bedre
Den tidligere storscoreren Petter Belsvik, som nå er spillerutvikler i Stabæk, ble imponert over Edu på Nadderud søndag, men er uenig med Torgeir Bjarmann i at Edu er den beste spillere i Tippeligaen.

- Edu er en veldig god spiller, men han har bare spilt et fåtall kamper i Tippeligaen. Og har derfor ikke vist stabilitet over tid. Men hvis han klarer å holde nivået han var på i går, blir han ikke like lenge i Norge, mener Belsvik, som trekker frem en spiller fra egen stall som han mener er bedre enn Edu.

- Veigar Páll Gunnarsson er en annen type spiss enn Edu, men hans ferdigheter er vel så gode, sier Belsvik.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.