*Nettavisen* Sport.

- Aldri sett Norge så bra

Foto: Håkon Mosvold Larsen (Scanpix)

Norge tok et stort steg mot kvartfinalen.

12.05.12 17:20

NORGE - LATIVA 3-0:

Norge vant til slutt komfortabelt 3-0 etter mål av Jonas Holøs, Andreas Martinsen og Patrick Thoresen.

Latvia hadde flere gode muligheter til å score mot Norge, men de maktet ikke å lure pucken forbi Lars Haugen. Dette var andre gang på tolv VM-kamper at Lars Haugen holdt nullen.

Dermed har Norge klatret opp til den viktige fjerdeplassen i gruppen, samtidig som de har igjen overkommelig motstand i Tyskland og Danmark.

- Det ser veldig bra ut
Landslagssjef Roy Johansen var godt fornøyd med innsatsen til det norske laget.

- Det var en herlig tenning i laget i den første perioden og det så vi på energien til spillerne, sier Johansen til Max. De spiller ikke så veldig fysisk, men de prøver å filme seg til noen norske utvisninger.

- Vi var usikre på om vi kunne komme oss til kvartfinalen før VM, men nå er vi i posisjon. Nå må vi nullstille oss, men det ser jo bra ut, sier han.

Viktig kamp mot Tyskland
Med seieren over Latvia styrer Norge nå sin egen VM-skjebne på veien mot kvartfinale. Med seier over Tyskland søndag ettermiddag kan Norge allerede være klare for kvartfinalen.

- Vi er ikke i kvartfinalen enda. Vi må slå Tyskland i morgen og vi må ta flere poeng, og det skjer ikke av seg selv, sier Johansen.

Studioeksperten til MAX, Petter Thoresen var mektig imponert over spillet til Norge.

- Jeg har aldri sett Norge så bra med pucken som det de viste mot Lativia. Det blir en åpen match mellom to jevngode lag. Begge lagene har gode og disiplinerte spillere, sier Thoresen til MAX.

Jonas Holøs er også klar på at det kommer til å bli en hard kamp mot Tyskland, men forteller at de skal gjøre alt de kan for å vinne kampen.

- Det blir en tøff kamp, men vi skal gjøre alt vi kan for å vinne den, sier Holøs til MAX.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Håkon Mosvold Larsen (Scanpix)

Fra kyst til kyst
Norge åpnet kampen best og kom til flere gode muligheter i åpningsminuttene.

14 minutter ut i første periode gikk Jonas Holøs «kyst til kyst» og fikk til en svak avslutning, men pucket skiftet retning i en latvisk spiller og gikk i mål.

Etter scoringen satte Latvia opp tempoet, samtidig som Norge pådro seg flere to minutters utvisninger. Det førte til at latvierne fikk flere store sjanser til å utligne.

Like før periodens slutt kom det en enorm sjanse til Norge. I powerplay satte Patrick Thoresen fart mot mål og fikk avsluttet, men verken skuddet eller returen mot tilnærmet åpent mål gikk i nettet.

- Jeg prøvde bare å komme inn i sonen deres og så spratt pucken litt heldig. Det er ikke så ofte man får slike mål, fortalte Jonas Holøs til MAX.

Satte sjansene
Norge åpnet også den andre perioden best og kom seg til flere sjanser.

Etter godt spill endte pucken opp hos Mats Trygg som fyrte løs fra distanse. Skuddet gikk via Martinsen og i mål.

Like før dommeren blåste av for andre periode økte Thoresen Norges ledelse. 28-åringen kriget til seg pucken fra Oskars Cibulskis og satt pucken i nettet.

I den tredje perioden var Holøs veldig nærme å sende Norge opp i en 4-0-ledelsen da han sendte i vei et skudd som gikk i stolpen, videre i den andre stolpen og ut.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Håkon Mosvold Larsen (Scanpix)

To kamper igjen
Søndag møter Norge Tyskland, før Danmark venter i siste gruppespillkamp på tirsdag.

Tar Norge seg til en kvartfinale spilles den torsdag 17. mai.

PS: Kristian Forsberg var ikke på isen mot Lativa, på grunn av hodeskaden han pådro seg i kampen mot Italia.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.