- Aldri spilt dårligere med meg som trener

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Ole Gunnar Solskjær har vanskelig for å forklare Molde-kollapsen mot Strømsgodset.

25.08.13 20:13

GODSET - MOLDE 5-2:

MARIENLYST (Nettavisen): For fem år siden, i 2008-sesongen, vant Strømsgodset 4-0 hjemme over Molde på Marienlyst.

Siden den gang har oppgjørene mot Molde i Drammen blitt et mareritt for Strømsgodset, som bare hadde tatt ett poeng på de fire siste hjemmekampene mot Molde før søndagens oppgjør på «Gamle Gress».

Faktisk var 0-1-tapet for Molde 16. juni 2011 sist gang Strømsgodset gikk poengløse av hjemmebanen i seriesammenheng.

Men søndag skulle gulljagende drammensere sette en stopper for Molde-komplekset én gang for alle.

Det gjorde de også, i en meget underholdende sjumålskamp som endte med 5-2-seier for drammenserne.

- Ulikt oss å kollapse sånn
Men Strømsgodset var avhengig av en aldri så liten Molde-kollaps for å dra seieren i havn. Den første timen var de to lagene nemlig forholdsvis jevnspilte, og to ganger svarte Molde etter at vertene hadde tatt ledelsen.

Da Mamoud Hamoud stjal ballen og fikk gå og gå og sette inn 3-2 etter 61 minutter, var det imidlertid game, set og match.

- Fram mot 3-2 henger vi med, og er minst like gode som Godset. De siste 30 minuttene er de dårligste vi har spilt med meg som trener, sier Ole Gunnar Solskjær etter kampen.

Flere av Godsets mål kom som følge av et svakt Molde-forsvar, og til Nettavisen innrømmer Solskjær at laget har mye å rette på bakover på banen.

- Vi er ikke gode nok i forsvar. Enkelt og greit, sier Solskjær, som ikke helt vet hva som skjedde med Molde-forsvaret.

- Det var litt slitne bein og litt slitne hoder, kanskje. Det er noe vi må finne ut av. Det er litt ulikt oss å kollapse sånn som vi gjorde.

- Gullet avgjøres i siste runde
Trenerkollega Ronny Deila i Strømsgodset er, naturlig nok, mer fornøyd etter kampen enn Solskjær.

- Alt gikk etter planen i dag, Deila?

- Ikke alt. Vi forsvarer oss ganske hodeløst til tider, svarer Deila, som likevel fikk se et Godset-lag som gikk rett ut i strupen på Molde.

- De første 20 minuttene skapte vi mye farligheter. Da tenkte jeg at dette kunne bli stygt, men Molde spilte seg inn i kampen, sier Deila til Nettavisen.

Han tror at slitne Molde-bein etter europacupkampen mot Rubin Kazan på torsdag etter hvert fikk innvirkning på kampen.

- Men vi er gode. Vi er flinke til å holde på ballen, og får Molde-spillerne til å løpe etter, mener Deila, som med nedsablingen over Molde sendte et varsku til Rosenborg om at drammenserne ikke kommer til å gi seg i kampen om gullet i Tippeligaen.

- Blir det gull på Godset?

- Det må vi vente til siste serierunde for å få svar på. Det blir tett løp helt ut. Vi må holde fokus på det vi kan gjøre noe med, og det er våre prestasjoner, svarer Deila.

Berget skapte trøbbel
Det var ikke spilt mer enn ti minutter før Strømsgodset tok føringen i kampen. Øyvind Storflor slo inn fra høyrekanten, og inne i feltet ventet Ola Kamara. Den hjemvendte proffen, som har bøttet inn mål for Strømsgodset i sensommer på lån fra SV Ried, bredsidet ballen helt nede ved stolperota, til 1-0 for hjemmelaget.

Men moldenserne ville ikke gi seg med det.

Strømsgodset-forsvaret hadde tidvis trøbbel med offside-fella de forsøkte å sette på Jo Inge Berget, og etter en halvtime løp den tidligere Strømsgodset-spilleren seg fri. Ballen havnet til slutt hos Fredrik Gulbrandsen, som satte inn utligningen fra skrått hold.

Åtte minutter senere var Berget nær ved å score selv, men denne gangen rakk Kim André Madsen å blokkere avslutningen i grevens tid.

Dårlig markering
I stedet var det Strømsgodset som igjen tok ledelsen.

Tre minutter før pause fikk vertene frispark ute på høyrekanten, og Stefan Johansen slo ballen inn. Det presise innlegget fant en umarkert Jarl André Storbæk, som fikk en enkel jobb med å heade ballen forbi Ørjan Nyland i Molde-buret.

Og en morsom førsteomgang ble ikke mindre morsom etter hvilen.

Halvdistanse
Seks minutter var spilt av andre omgang da ballen ble slått inn i vertenes boks. Keeper Adam Larsen Kwarasey kom ut på halvdistanse, og Martin Linnes headet ballen i en vakker bue over ghaneseren og i det tomme buret.

2-2, altså. Men Strømsgodset hadde bestemt seg. Dette skulle bli dagen da Molde-komplekset forsvant.

Tre minutter
58 minutter var spilt da Mounir Hamoud stjal ballen inne på Moldes halvdel. Venstrebacken hadde kommet inn for en skadet Lars Sætra før pause, og nå satte han inn turboknappen og forserte mot målet. Backen trakk med seg ballen inn i banen, og avsluttet sikkert i nærmeste hjørne bak en frustrert Nyland.

Tre minutter senere ble det mer jubel på «Gamle Gress», og denne gangen var det veteranen Øyvind Storflor som sto for underholdningen. Godset tok en kort corner, Storflor fikk igjen ballen, og på samme måte som Hamoud trakk han inn i banen. Denne avslutningen gikk imidlertid knallhardt i lengste hjørne, og Marienlyst eksploderte i begeistring.

- Mange som liker å score
Sju minutter før slutten ble kampen punktert for godt, da innbytter Flamur Kastrati ble lagt ned innenfor Molde-feltet. Fra elleve meter var Ola Kamara sikker som banken og scoret lagets femte mål for dagen.

Trener Ronny Deila legger ikke skjul på at han er fornøyd med den offensive delen av spillet etter kampen.

- Vi scorer mest mål i Tippeligaen, og det er jo en indikasjon på hvem som har det beste offensive spillet, sier Deila.

- Vi har mange spillere som liker å score mål, legger han til.

5-2-seieren betyr at Strømsgodset får låne tabelltoppen, i hvert fall fram til Rosenborg gjester Sandnes Ulf senere på søndag – poenget foran trønderne før den kampen spilles.

Molde på sin side ligger på en fortsatt utsatt ellevteplass i Tippeligaen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.