- Aldri trent bedre

Foto: Terje Bendiksby (Scanpix)

Fredrik Kjølner (36) har spilt toppfotball i fem klubber. Superveteranen synes Sandefjord er de best trente av dem.

23.04.06 22:35


Og all treningen i vinter ser ut til å gi gode resultater. Nesten i overkant av hva Sandefjord-spillerne og såkalte fotballeksperter trodde på forhånd. Før sesongen startet ble Vestfold-laget tippet nord og rett ned.

Forklaring
- Men nå er det jo lenge igjen av sesongen, da, sier Fredrik Kjølner til TV 2 Nettavisen. Han vil ikke være med på noe medaljeprat og sammenlikninger med Starts fjorårssesong (seriesølv).

- Vi kommer nok til å tape noen kamper i løpet av året, så får vi heller se hvordan vi ligger an en gang i november, mener han.

Den rutinerte spilleren har spilt eleiteseriefotball for Vålerenga, Molde og Bodø Glimt, men aldri før har han vært så godt forberedt før en sesong som denne. Det tror han også er noe av forklaringen på hvorfor Sandefjord er blant topplagene så langt.

- Her i Sandefjord har vi trent utrolig bra hele vinteren. Faktisk har jeg ikke vært borti en så bra forsesong før, sier Kjølner og tenker tilbake på tiden i de tre ex-klubbene sine.

Tårer i øynene
- I dag var han enorm, sier trener Tor Thodesen.

Han sto med tårer i øynene og så stopperen på 36 år ta rennafart og takle så gresstustene føyk på Storstadion.

- Vanvittig god, mener TIL-trener Ivar Morten Normark. Han var forbannet på sine egne spillere etter matchen.

- Vi gjør pissefeil som fører til at Sandefjord skaper en hel drøss med farlige sjanser. Før kampen sa jeg til spillerne at vi skulle slå langt, men ikke rett i hodet på Kjølner, sier Normark.

Den dyktige retorikeren vil ikke bruke ord som «krise» for å beskrive Tromsøs situasjon akkurat nå.

- Nei, nei, nei. Jeg gjentar heller at akkurat nå er vi skuffa etter tre tap. Men det hadde vært verre om det var bare tre kamper igjen, sier han.

Arkitekten
Selv om det var Ole Tobiasen som fikk kredittert aissisten på scoringen til Andreas Tegström, var det Kjølner som var arkitekten og startet hele angrepet. Ut av ingenting klarte han å spille frem forsvarskollega Tobiasen, som etter å ha rast nedover høyresiden serverte ballen på fruktfat til den svenske spissen.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.