*Nettavisen* Sport.

- Alle er på rett vei

Foto: (EPA/Scanpix)

OBERSTDORF (TV 2 Nettavisen): Til tross for svak norsk hopping torsdag er ikke landslagstrener Mika Kojonkoski særlig bekymret før lørdagens VM-konkurranse i den lille bakken.

18.02.05 07:09

I verdenscupsammenheng blir ikke lenger normalbakkene benyttet. Og den lille bakken i VM-byen er i tillegg gammeldags og veldig lite lik de bakkene som den norske troppen har trent i den siste tiden.

Forskjellig
- Både Lillehammer og Granåsen er helt forskjellig fra den bakken vi nå skal hoppe i. Derfor sleit vi en god del til å begynne med. Men jeg synes alle våre har vist en oppadgående trend. Lørdag kan vi være med helt der framme igjen.

- Hoppinga som ble vist på Lillehammer før vi reiste ned hit var veldig bra. Den viste at alle er på rett vei, sier Kojonkoski til TV 2 Nettavisen.

Gledet seg
Han er ikke spesielt bekymret over at nordmennene ikke var med i den ypperste teten under torsdagens trening. Derimot gledet han seg over at hjemmehåpet Martin Schmitt var lengt i to av de tre omgangene han hoppet. I den tredje ble han nummer tre.

- Det er veldig hyggelig å se at Martin nå er tilbake igjen. Han har slitt i mange år, og hatt et voldsomt press på seg, sier Kojonkoski.

De fleste nøyde seg med to-tre hopp torsdag. Men alle nordmennene satte utfor fem ganger - uten å få skikkelig klaff i noen av dem.

Burde hoppet bedre
Roar Ljøkelsøy var uvant langt bak i alle sine hopp. Nå pleier ikke han være blant de som markerer seg mest på treningene. Blant annet vant han i Zakopane, etter å ha hoppet svakt på treningen.

- Ja, det stemmer. Men jeg var ikke så langt bak som i dag. Jeg burde ha hoppet bedre i dag. Det er veldig viktig å få trykket til på hoppet, sier han til TV 2 Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.