RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Alle er ute etter å slå oss

Foto: Terje Bendiksby/Scanpix
Sist oppdatert:
Men de norske langrennsdamene ser ut til å være uslåelige.

Langrennssjef Åge Skinstad uttalte til Nettavisen før søndagens kvinnestafett på Sjusjøen at Norge kunne håpe å få flere lag på pallen.

Les saken: - Det er aldri lett å vinne stafetten

Det norske førstelaget, bestående av Vibeke Skofterud, Therese Johaug, Kristin Størmer Steira og Marit Bjørgen, var naturlig nok storfavoritter, men lørdagens åpningsrenn beviste at det er flere norske damer som kan farge toppen av resultatlista rød. Blant de sju beste tidene på tikilometeren, var det seks norske navn.

Og suksessen fortsatte på sesongens første verdenscupstafett.

Det norske førstelaget var som ventet overlegne, og med en knallsterk avslutning av Marthe Kristoffersen på andrelagets sisteetappe, ble det dobbelt norsk på pallen.

- Vi har et press på oss. Alle de andre lagene er ute etter å slå oss, var Størmer Steiras kommentar til NRK etter seieren.

Fire norske lag til start
Skofterud gikk en solid førsteetappe og sendte Johaug ut ti sekunder før den jagende gruppen bestående av de tre øvrige norske lagene, samt Frankrike og Finland.

- Det er mange som vil ta fra meg førsteetappen, så det er godt å veksle først og bevise at jeg fortjener plassen, sa Skofterud - som for øvrig gikk inn til en fantastisk tredjeplass på lørdagens tikilometer - til NRK.

Johaug økte ned til konkurrentene, og sendte Størmer Steira ut 15 sekunder før Finland og Norges andrelag. Ungjentene og seniordebutantene Heidi Weng (Norge III) og Martine Ek Hagen (Norge IIII) måtte slippe på andreetappen.

Kalla reddet Sverige fra ydmykelse
Da Størmer Steira sendte ut langrennsdronningen Bjørgen med 15 sekunders margin på sisteetappen, var toppen av pallen allerede dekorert med det norske flagget.

Spenningen var isteden knyttet til andreplassen. Skulle det bli dobbelt norsk, eller kunne finnene snike seg mellom. Marthe Kristoffersen og den finske jenta fulgte hverandre store deler av den fem-kilometerlange etappen, men i den siste motbakken viste den norske jenta krefter og dro fra.

Dermed ble det dobbelt norsk på sesongens første verdenscupstafett.

Sverige, som lå bak store deler av stafetten, hentet seg inn med Charlotte Kalla på sisteetappen, og ble nummer fire. Frankrike kapret femteplassen, mens Norge III og IIII ble henholdsvis seks og sju.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere