- Alle har lært seg Molde

Foto: Tommy Ellingsen/Scanpix

Derfor gjør Solskjær det dårligere, mener Kjell Jonevret.

13.07.13 19:17

MOLDE (Nettavisen): Før lørdagens kamp hadde ikke Molde tatt tre poeng mot Viking siden 2006. Heller ikke denne gangen klarte Ole Gunnar Solskjærs menn å overliste rogalendingene, til tross for mange store sjanser.

I en kamp der Molde til tider dominerte voldsomt mot et Viking-lag som tok en tidlig ledelse, ble det bare med utligningen for romsdalingene.

- Det går på selvtillit, og på å skyte på førstetouch. Vi har hentet inn Tommy Høiland som kan hjelpe litt til på det. I tillegg har vi Daniel Chima Chukwu, så vi har spillere som kan score. Men det er ikke noe trøst, for kampen sett under ett er vi det klart beste laget, sier Ole Gunnar Solskjær til Nettavisen.

Kjedelig biltur
Molde utlignet Vikings tidlige ledelse i det 82. minutt, og hadde også sjanser til å ta alle tre poengene. Derfor følte Molde-manageren seg snytt etter kampen.

- Det burde helst blitt tre poeng. Når vi gir oss selv et handikapp ved å få ett mål i mot, blir det vanskelig. Vi hadde moral og vi trykket dem bakover. Heldigvis fikk vi det ene målet. Jeg er ikke fornøyd med å kjøre hjem etterpå med bare ett poeng, sier Ole Gunnar Solskjær.

Molde har, etter en svak start på sesongen, fått opp dampen, og står med 18 poeng etter 16 kamper. Det gir en foreløpig tiendeplass på tabellen. Solskjær er ikke fornøyd med at det nå er en liten pause fra Tippeliga-fotball.

- Det er aldri beleilig med pause. Der er om sommeren at fotball skal spilles, spør du meg, sier Ole Gunnar Solskjær til Nettavisen.

Nye spillere
Romsdalingenes mange signeringer den siste tiden gjør at supporterne går en spennende tid i møte. Men Solskjær vil ikke snakke om medalje.

- Det er naturlig å sikte på neste kamp. Trofeer kan vi bare vinne i cupen. Nå må vi bare karre til oss så mange poeng som mulig i serien. Vi tenker på semifinalen i cupen, og samtidig må vi ha nok klaring i serien til å slippe å se oss over skulderen. Vi skal spille Tippeliga neste år også, avslutter Ole Gunnar Solskjær til Nettavisen.

Viking-trener Kjell Jonevret virket mer fornøyd etter kampen enn sin trenerkollega, til tross for at de tre poengene glapp sent i kampen.

- Det er helt OK med ett poeng i dag. Det ble en litt rar kamp der vi tok ledelsen tidlig, og Molde sjanser fremover og bytter inn offensive krefter. Vi blir litt baktunge og får kortere angrep. De store sjansene holdt vi dem fra til det var 10-15 minutter igjen, men vi kommer ikke til å ligge og gråte i natt, sier Viking-trener Kjell Jonevret til Nettavisen.

Har knekt Molde-koden
Kjell Jonevret var trener i Molde fra 2007 til 2010. Han fikk sparken etter en svak start på sesongen, etter å ha tatt sølv året før.

Svensken mener han har forklaringen på hvorfor Molde gjør det langt svakere i år etter å ha tatt gull de to foregående årene.

- Jeg synes ikke Molde skaper så mye. Det gjør Molde sjeldent. Alle har lært Molde brukbart å kjenne, og derfor har de gjort det dårligere i år, forklarer Jonevret til Nettavisen, og utdyper:

- Ligger man riktig, og gjør de riktige tingene kombinert med litt flaks, så tar man dem. Martin Linnes kommer på høyresiden, men på venstresiden hadde de ikke så mye å komme med. Det er ingen kantspill. Ligger man sentralt og tetter der, så holder man dem ute. De avgir også mye rom. Men de er fremdeles veldig gode, avslutter Kjell Jonevret til Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.