- Alle må levere varene

Bjørn Einar Romøren, Anders Fannemel, Tom Hilde, Anders Bardal og Rune Velta utgjør Norges lag i VM i Vikersund.

Bjørn Einar Romøren, Anders Fannemel, Tom Hilde, Anders Bardal og Rune Velta utgjør Norges lag i VM i Vikersund. Foto: RiksTV

Da blir Norge tøffe å slå i lagkonkurransen.

26.02.12 13:31

VIKERSUND (Nettavisen): Søndag er det duket for lagkonkurranse under VM i Vikersund.

Og på hjemmebane må det norske laget tåle å være blant favorittene. Rune Velta, Anders Fannemel, Anders Bardal og Bjørn Einar Romøren hopper for Norge. Velta tok sølv i det individuelle rennet.

- Vanskelig å slå
Unggutten Fannemel viste også at han kan fly lørdag. 20-åringen landet på 244,5 meter og truet med det verdensrekorden til Johan Remen Evensen. Bardal og Romøren vet vi også kan prestere bra.

- Om vi gjør det vi er gode på, blir vi vanskelig å slå, sier sportssjef Clas Brede Bråthen til Nettavisen.

- Vi håper selvfølgelig på en kjempefin dag, med gode forhold. Østerrike blir den sterkeste utfordreren. Når Gregor Schlierenzauer er den svakeste, sier det en hel del om laget, sier han.

I tillegg til østerrikerne er Slovenia blant de tøffeste utfordrerne. Nasjonen kunne juble for gull lørdag etter et kjempehopp av Robert Kranjec. Tyskland og Japan må også regnes som outsidere.

- Slipper vi oss ned, er det mange som kan slå oss, men får vi en ordentlig god dag, tror jeg ikke mange kan true oss. Vi hadde en god dag i går, så det spørs om vi fortjener en ny god dag.

- Alle må levere
Både Rune Velta og landslagstrener Alexander Stöckl er også klare på at Norge er i favorittsjiktet.

- Klarer vi å gjøre slik vi har gjort i verdenscupen denne sesongen er vi en klar medaljekandidat i dag, sier Stöckl til Nettavisen.

Velta påpeker imidlertid at alle på laget må levere for at det skal bli gevinst.

- Vi har et sterkt lag, men vi er altså avhengig av at alle gjør to gode hopp. Det er flere gode lag som er med og kjemper i toppen, sier han til Nettavisen.

Bjørn Einar Romøren har hoppet svakest av de norske så langt i VM, men den norske lagledelsen har aldri vært i tvil om at han skulle hoppe lagkonkurransen. Dermed må Tom Hilde igjen stå over.

- Bjørn Einar har ikke gjort seg bort her. Tom har også vært tydelig på det at Bjørn Einar skal hoppe i lagkonkurransen. Han sier selv at han ikke helt er på det nivået enda, forteller sportssjefen.

- Tom var ikke spesielt godt fornøyd etter prøvehoppene sine lørdag, fortsetter han.

Revansj for Koch?
En annen som nok er lysten på å vise seg fram er østerrikske Martin Koch. VM-favoritten falt da han landet på 243 meter lørdag og hadde vunnet rennet om han hadde holdt seg på beina.

- Jeg tror det blir en tøff kamp mot Norge og Slovenia. Vi må virkelig slåss for gull i morgen, sier han til Nettavisen.

Lagkonkurransen skal etter planen starte 14.00. Rundt klokken 12 søndag virket det som vindforholdene i bakken var perfekte og alt ligger dermed til rette for en real hoppfest.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.