RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Alle med en viss fornuft vil være sterkt uenig

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Sist oppdatert:
Kraftig kritikk mot landslaget etter OL-uttaket.

LILLEHAMMER (Nettavisen): Simen Østensen, som går for privatlaget Team Centric, hadde i utgangspunktet lagt fra seg alle forhåpninger om å bli tatt ut til OL. Etter at han gikk inn til seier på torsdagens 15-kilometer klassisk under NM på Lillehammer, tentes imidlertid et lite håp. Det var fortsatt noen åpne plasser på OL-laget, og hvis han kom på pallen i lørdagens duatlon, ville det bli vanskelig for landslagsledelsen å utelate 29-åringen.

De argeste konkurrentene var landslagsløperne Sjur Røthe, Finn Hågen Krogh og Petter Eliassen, samt rekrutteringslandslagets Didrik Tønseth, og Simen Sveen, som går for Thomas Alsgaard sitt privatlag Team Leaseplan Go.

Røthe gikk et knalløp, og ble nummer to bak Martin Johnsrud Sundby. Tredjeplassen gikk til Petter Northug. Sveen ble nummer fire, og Østensen nummer fem. Petter Eliassen gikk inn til sjuendeplassen, mens Tønseth havnet helt nede på en tolvteplass.

Likevel var det sistnevnte som fikk OL-plass, sammen med Sjur Røthe.

- Vi har vektlagt internasjonale resultater mer enn nasjonale, sa Vidar Løfshus om uttaket.

Se hele OL-uttaket her.

- Jeg har ikke fått sjansen
Tønseth har en tredjeplass fra 15-kilometer klassisk i verdenscupen før jul, og gjorde det bra i Tour de Ski, der han ble nummer ti sammenlagt. Dette er trolig årsaken til at han får dra til Sotsji. Østensen ble ikke tatt ut til å gå touren.

Team Centric-løperen var innforstått med at han trolig ikke ville få en OL-plass, men mener det skyldes at han ikke har fått muligheten til å vise seg fram internasjonalt.

- Hadde jeg tatt medalje i dag, burde jeg ha vært veldig nære. Jeg kom hit uten forventninger, men når jeg er så nære, er det selvfølgelig veldig surt. Jeg mener at jeg ikke har fått muligheten til å vise meg fram internasjonalt, og skulle gjerne ha gått Tour de Ski. Det hadde vært moro med flere sjanser, sa Østensen etter lørdagens duatlon.

Løfshus mener imidlertid at Østensen har fått sjansen.

- Han har fått muligheten til å kvalifisere seg til internasjonale renn, svarte landslagssjefen kontant på spørsmål fra Nettavisen.

- Burde ha kommet med
Det er Nils Marius Otterstad, som er manager i Team Centric, sterkt uenig i.

- Simen burde definitivt ha kommet med på Tour de Ski-laget. At Løfshus sier at Simen har fått tilstrekkelig med muligheter til å vise seg fram internasjonalt, vil alle med en viss fornuft være sterkt uenig i, sier han til Nettavisen.

Otterstad vil likevel ikke kritisere OL-uttaket

- Vi visste at Simen måtte vinne begge rennene han gikk på Lillehammer for å komme med, så det var opp til han selv. Dessverre vant han bare det ene. Det som er bra er at han presterer jevnt bra over lengre tid, sier Otterstad, som avslører hva planen er fremover:

- Nå få vi satse mot VM neste år.

Østensen forteller at han nå vil satse på Skandinavisk Cup resten av sesongen. Sammenlagtvinneren får fripass i verdenscuprennene før jul neste sesong.

- Jeg får ha fokus på Skandinavisk Cup fremover, slik at jeg uansett får gå alle verdenscupløp fram mot jul neste år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere