*Nettavisen* Sport.

- Alle på laget jobber godt sammen

Foto: Brandon Malone/REUTERS

Ny dobbeltseier for laget til Edvald Boasson Hagen. Men det var en tysker dro hjem sammenlagtseieren i Down Under-touren.

24.01.10 11:05

For nøyaktig én uke siden åpnet Tour Down Under med dobbeltseier for Edvald Boasson Hagens nye lag, Team Sky.

Da vant newzealandske Greg Henderson foran lagkameraten Chris Sutton.

På avslutningsetappen på søndag var rollene imidlertid byttet om: Denne gangen var det hjemmefavoritten Sutton som tok etappeseieren med Henderson på andreplass.

- Jobber godt sammen
- Alt handler om samarbeid, sier en fornøyd Sutton til Team Skys egne nettsider etter seieren.

Med to kilometer igjen av «gateløpet» i Adelaide tok laget kontrollen over feltet, og opptrekket for Sutton fungerte akkurat som det skulle. Hovedpersonen selv skryter av det nyetablerte laget.

- Vi er et nytt lag og alt handler om å lære hverandre å kjenne, men alle jobber så godt sammen allerede, mener Sutton.

Men om australierne endelig kunne juble over en etappeseier i sitt eget ritt, var det en tysker som var aller gladest etter søndagens avsluttende etappe.

Greipels andre seier
André Greipel ledet rittet sammenlagt før siste etappe, med bare elleve sekunder ned til Luis Leon Sanchez på andreplass.

Og med hjelp fra lagkameratene holdt HTC-Columbia-rytteren seg i en god posisjon gjennom hele etappen, og kunne rulle over mållinjen som sammenlagtvinner.

Dermed klarte tyskeren det bare Stuart O'Grady har klart før ham: Å vinne Tour Down Under for andre gang. Greipel vant rittet også i 2008.

- Jeg er veldig glad for igjen å vinne her, og ta ProTour-ledelsen, sier Greipel til Columbias nettsider.

- Selvfølgelig ville jeg helst ha vunnet etappen i dag, for laget jobbet virkelig hardt, men jeg er glad for å ha vunnet sammenlagt, forklarer han.

Brudd
Sammenlagtseieren til Greipel var truet da Wesley Sulzberger stakk av i et brudd sammen med Trent Lowe og Fabio Sabatini underveis i søndagens etappe.

På det meste var avstanden fra bruddet og ned til hovedfeltet på 43 sekunder - og på det tidspunktet ledet Sulzberger sammenlagt, ettersom han startet etappen 39 sekunder bak Greipel.

Men på den 19. runden av løpet i Adelaide var avstanden kortet ned til 17 sekunder, og på den siste runden var feltet igjen samlet.

Da benyttet altså Team Sky muligheten til å sikre etappeseieren, mens André Greipel krysset mållinja som nummer fem.

Luis Leon Sanchez (Caisse d'Epargne) ble nummer to sammenlagt, foran Team Skys Greg Henderson på tredje.

Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.