- Alle vil slå Northug

Foto: (FOTO: ANDERS SKJERDINGSTAD)

Det er én mann Emil Hegle Svendsen har ekstra lyst til å slå når han lørdag skal måle krefter med langrennsspesialistene.

BEITOSTØLEN (Nettavisen): - Selvsagt har jeg lyst til å slå Petter Northug. Jeg tror alle har lyst til å slå ham, sier Svendsen til Nettavisen.

Forrige vinters gjennombruddsmann i skiskyting konkurrerte mot forrige vinters gjennombruddsmann i langrenn fire ganger som junior.

- Så vidt jeg husker, slo vi hverandre to ganger hver, mimrer 21-åringen.

- Mulig å slå ham
Den ene gangen de møttes, var under junior-VM i Rovaniemi i 2004. Distansen var 10 kilometer fri. Petter Northug vant – Emil Hegle Svendsen tok bronse. Lørdag møtes de igjen på nøyaktig samme distanse under den nasjonale langrennsåpningen på Beitostølen.

Og Svendsen er ikke snauere enn at han tror det er mulig å snu på rekkefølgen.

- Uten at jeg vil påberope meg noe favorittstempel, så tror jeg det er mulig å slå Petter. Han har jo egentlig ikke gått noen superrenn med intervallstart, poengterer Svendsen.

- Kjedelig situasjon
Han mener Northug har navigert seg inn i et trangt og litt ukomfortabelt hjørne – godt hjulpet av media.

- Han har blitt haussa opp noe voldsomt. Hvis han skal innfri forventningene, må han vel omtrent vinne hvert eneste renn. En litt kjedelig situasjon for ham, egentlig, sier sørtrønderen om nordtrønderen.

Om Emil Hegle Svendsen skal være fornøyd med lørdagens langrenn, har imidlertid ingenting å gjøre med om han slår Petter Northug eller ikke.

Syk i oktober
- Målet er å være inne blant de ti beste. På en god dag kan jeg nok være inne blant topp fem, sier Svendsen.

Det er et offensivt utgangspunkt, ikke minst tatt i betraktning at han var satt ut av sykdom i to uker i oktober.

- Jeg reiste hjem fra samlinga i Val Senales, og måtte ta det helt med ro i to uker. Det er selvfølgelig ikke ideelt, men jeg føler at jeg er i ålreit form likevel, sier Svendsen.

Tar Svendsen på alvor
Petter Northug ler på ingen måte av Emil Hegle Svendsens skumle hensikter på Beitostølen.

- Jeg er rimelig sikker på at han kommer til å gå fort. Emil kan absolutt gå seg inn blant de ti beste. Men jeg får vel prøve å lure meg foran ham på resultatlista, sier Northug til Nettavisen.

Også Ole Einar Bjørndalen, Frode Andresen og Lars Berger stiller i spesiallangrenn lørdag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.