*Nettavisen* Sport.

- Alltid spesielt å slå Vålerenga

Foto: Morten Holm/Scanpix

Storhamar stoppet Vålerengas planer om å hente inn tabelleder Trondheim med seier 3-2 etter straffer. - Det er alltid herlig å slå VIF, sier Storhamars Petter Salsten.

18.01.05 22:03

VÅLERENGA - STORHAMAR 2-3: Vålerenga hadde sjansen til å puste grunnspillets tabelleder Trondheim i nakken dersom de hadde vunnet mot Storhamar. Trondheim måtte nemlig se seg slått 3-2 av Stjernen tirsdag kveld.

Men Storhamar satte en effektiv stopper for Vålerengas planer. Foran over 3000 tilskuere i Jordal Amfi slo Storhamar Vålerenga 3-2. Avgjørelsen kom på straffeslag av Pål Johnsen, etter at lagene fulgte hverandre til 2-2 etter sudden death.

- Det er alltid spesielt å slå Vålerenga. De er våre største rivaler fra tidligere år, og det er alltid en spesiell ramme rundt kampene. Derfor er det en god følelse at vi slo dem i dag, sier Storhamars sportssjef Petter Salsten til TV 2 Nettavisen like etter kampslutt i Jordal Amfi.

- Iskald avslutning
Johan Åström ga Storhamar ledelsen i første periode, men mål av Vladimir Machulda og Vegard Barlie sørget for at Vålerenga snudde kampen i egen hall.

I tredje periode utlignet Tom Erik Olsen til 2-2, og kampen gikk til sudden death. Den endte uten scoringer, og kampen ble avgjort på straffer. Pål Johnsen avgjorde kampen for Storhamar.

- Det var en iskald avslutning. Og svært hyggelig for Pål Johnsen at han kunne avgjøre kampen, sier Salsten.

- Vi vant fortjent
Storhamars sportssjef betegner ellers kampen som svært jevnspilt.

- Kampen ble svært tett og jevn. Lagene var omtrent like gode, men alt sett under ett var det hyggelig at kunne avgjøre dette. Jeg mener i hvert fall det var fortjent, ler Salsten.

Storhamar ligger på fjerdeplass på tabellen, og Salsten innrømmer glatt at ikke alt er gått som de håpet denne sesongen. Avstanden til serieleder Trondheim er hele 15 poeng.

- Målet vårt er å gjøre det best mulig frem til playoffen. Men når sluttspillet starter, da skal vi virkelig vise oss frem. Vi har fått en ny tenning etter at Petter Thoresen overtok, og det skal vi utnytte, sier Salsten.

Sjekk her for kampfakta og resultater fra tirsdagens runde i eliteserien i ishockey

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.