RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Alt annet vil være en gedigen skuffelse

Foto: Håkon Mosvold Larsen / Vegard Grøtt / NTB scanpix
Kjetil Rekdal ser lyst på Norges VM-muligheter.

Etter at tre vitale poeng ble sikret mot Kypros fredag, samtidig som andre resultater gikk i Norges favør, lever håpet om en VM-billett til Brasil i beste velgående.

Med tre kamper igjen ligger Norge for øyeblikket på andreplass i sin gruppe, fire poeng bak ledende Sveits. Og nettopp tirsdagens kamp mot sveitserne blir en stor nøkkel i kampen om en VM-billett.

Kjetil Rekdal, som står med 83 A-landskamper, frykter ikke Ottmar Hitzfelds mannskap.

Les også: Et perfekt resultat for Norge

Åpen kamp
- Sveits har blitt snakket veldig opp både foran og i løpet av denne kvalifiseringen, men har vært alt annet enn overbevisende i flere av kampene sine. Defensivt har de flere svakheter, noe som blant annet kom til syne i går, sier Rekdal til Nettavisen, og sikter til at 4-1-ledelsen mot Island til slutt endte i 4-4 fredag kveld.

Han fulgte Norges kamp fra tribuneplass og er ikke særlig imponert over hva Drillos menn presterte mot Kypros, men gir kypriotene mye av skylden for at det ble som det ble.

- De kom hit med ett mål for øye; å ikke slippe inn mål. Da blir det gjerne dårlige fotballkamper. Det viktige var uansett at Norge gjorde jobben sin og sikret de tre poengene, fortsetter Rekdal, som forventer et helt annet oppgjør på tirsdag.

- Jeg regner med at vi får se en langt mer åpen kamp, selv om også Sveits nok vil være veldig fornøyd med å reise fra Ullevaal med ett poeng. Jeg anser det for å være en 50-50-kamp, så får vi tro og håpe publikum kommer og støtter laget til å gi den energien som bikker det i vår favør. Det er vi gode nok til å greie.

Gode muligheter
Med Islands sterke uavgjortresultat mot Sveits, samt Slovenias seier over Albania, betyr det også at Norge må se opp for lagene bak seg.

På tredjeplass, med ett poeng mindre enn Norge, ligger Albania, som tapte 1-0 mot Slovenia fredag. Albanerne sjokkerte med 1-0-seier over Norge på Ullevaal, og i bortekampen klarte «våre beste menn» bare 1-1.

Også Island har kun ett poeng opp til Norge. Ytterligere ett poeng bak lurer Slovenia. Kjetil Rekdal mener Norge må ha minst sju poeng i de siste tre kampene.

- Får vi det, er i alle fall muligheten stor for at vi kaprer en av de beste toerplassene. Henter vi ni poeng, kan vi kanskje også vinne gruppa.

Skuffelse
Skulle resultatene i de resterende kvalikkampene derimot konkludere med at Norge ikke blir å finne blant gruppas to beste lag, eller at Norge på andreplass ikke er blant de beste toerne, er Kjetil Rekdal klar i sin tale:

- Alt annet vil være en gedigen skuffelse, med tanke på hvor svak denne gruppa er. Vi rotet bort en tilsvarende mulighet da vi var i gruppe med blant annet Tyrkia og Hellas, men skulle vi ikke hevde oss i denne gruppa, er det veldig, veldig svakt.

- Når det er sagt, har jeg virkelig troen på at dette kan gå veien. Vi har et veldig jevnt lag, der en spiller kan komme inn å gjøre en jobb dersom en annen ikke helt skulle ha dagen. Vi har forutsetninger for å vippe dette i vår favør, avslutter Rekdal.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere