RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Alt avhenger av van Persie

Sist oppdatert:
Om én uke starter Premier League-moroa. Gullkampen kan bli et rotterace uten sidestykke, tror ekspertene.

Noen spør hva som er så fascinerende med fotball.

Du kan være sikker på at de ikke så avslutningen på fjorårets Premier League-sesong, da Manchester City tok sitt første seriegull på 44 år foran nesen på rivalene i United: Med to scoringer på overtid i den siste kampen mot QPR sørget blåtrøyene for en episk avslutning av en sesong i en av verdens desidert beste ligaer.

Og om én uke er moroa i gang igjen.

Spørsmålet er om Roberto Mancinis gullgutter kan forsvare tittelen, eller om rivalene fra United - eller noen andre - kan ta tilbake tronen.

Nå som sommeren nærmer seg slutten, har Nettavisen tatt en prat med flere Premier League-eksperter for en «status quo». Hvordan vil sesongen utspille seg?

- Med van Persie blir det «oh shit»
- Det er et overgangsvindu som står og henger på Robin van Persie, mener TV 2s kommentator og Premier League-entusiast Øyvind Alsaker.

Han mener den nåværende Arsenal-spilleren kan være forskjellen på gull og mindre edle metaller for den klubben han til slutt havner i. Som kjent har Manchester United vist stor interesse for nederlenderen, som Arsenal etter sigende krever 25 millioner pund for.

Les også: - Kan snart bli klar for United

- Vi får fort en situasjon hvor han svekker Arsenal betraktelig og styrker Manchester United. Det er en verdensklassespiller, sier Alsaker, som går langt i å tildele Manchester United gullet dersom overgangen går i boks.

- Med ham på laget blir det «oh shit». Da har man nummer en og to fra i fjor på topp. I tillegg blir Kagawa (Shinji Kagawa, fra Dortmund, journ.an.) spennende, så United ser farlig ut i angrep, sier TV 2-kommentatoren.

- Frustrasjon i City
Han får støtte av TV 2-kollega Erik Thorstvedt, som mener at de røde djevlene ser sterke ut selv uten van Persie-overgangen i boks.

- Det er veldig sjeldent Manchester United ikke vinner noen ting, det er til og med sjeldent at de ikke vinner Premier League. De var så nær som det er mulig å være sist sesong, og det tror jeg gjør dem ekstra skjerpet i år, mener keeperlegenden.

- De har hentet en bra spiller som kommer til å gå rett inn på laget, og om van Persie kommer vil det virkelig lukte et eller annet - selv om det ikke er noen automatikk i at Rooney og van Persie finner ut av det sammen, fortsetter Thorstvedt.

- Hva med City?

- Manchester City har ikke gjort noe som helst i overgangsmarkedet. Roberto Mancini skylder på sportsdirektøren, Brian Marwood, og det er tydelig litt frustrasjon. Jeg tror City kan få litt problemer, det er muligheter for bråk i klubben. Det kan fort bli en litt tung sesong, svarer den tidligere Tottenham-keeperen.

Les tipsene: Nettavisen tipper Premier League

- Evig pessimist
Frustrasjon. Muligheter for bråk. Tung sesong.

Har vi snakket med en litt for City-kritisk ekspert?

Neste telefon går til Knut Espen Svegaarden, VG-journalist og lidenskapelig Manchester City-supporter. Han må garantert vite hvordan det egentlig ligger an hos tittelforsvarerne.

- Du spør jo en evig pessimist, da, er det første «Svea» sier.

- Så mange nedturer som vi hadde i fjor, trodde jeg ikke noe på det da heller. Men om jeg skal være objektiv og realistisk, bør City normalt være blant topp tre i sesongen som kommer, fortsetter han.

City-supporteren mener klubben har skapt en helt annen kultur enn for bare noen få år siden, som kan stå løpet helt ut - med «gode spillere og noen andre skaller» i klubben.

- Men jeg sier som Nils Arne Eggen: Det er ikke vanskelig å vinne gullet, det vanskelige er å forsvare det.

Sjekk oversikten: Sommerens Premier League-overganger

- Lær av Liverpool
- Hva med bråket mellom manager Mancini og sportsdirektør Marwood?

- De har ikke helt det samme ståstedet for hvordan overgangsmarkedet skal håndteres. Han ene vil forsterke laget, det er jobben hans. Han andre har en litt annen jobb, og de kolliderer litt i måten å tenke på. Foreløpig ser det ut som om direktøren vinner den kampen. Men City har investert mye de tre siste årene, vi trenger ikke all verdens forsterkninger, mener «Svea», før han tar en liten pustepause.

Og fortsetter:

- Men jeg tipper det kommer inn to spillere. Jeg har alltid vært motstander av å hvile på det du har når du har vunnet noe. Alle som vinner noe, bør gjøre et par ting. Se på Liverpool i sine glansdager på 1970- og 1980-tallet, de hentet alltid inn et par mann før neste sesong. Det må ikke bli for komfortabelt for dem som er der.

- Tilbake til Mancini og Marwood: Erik Thorstvedt mener det er muligheter for bråk innad i klubben?

- Det er lett å tenke sånn, men de klarte jo å håndtere Tevez og Balotelli sammen i fjor. Som alt annet i fotball kommer det an på resultatene. Om resultatene er gode, tror jeg ting forsvinner litt av seg selv, svarer Svegaarden.

Tror på Arsenal og Chelsea
Det er blitt mye snakk om Manchester-klubbene, men man skal ikke glemme de andre utfordrerne.

Kasper Wikestad, også han lidenskapelig engasjert TV 2-kommentator, mener Arsenal og Chelsea er sommerens overgangsvinnere.

- Arsenal ser veldig godt forberedt ut med situasjonen som kan oppstå med van Persie. Men de blir selvfølgelig svekket om de mister nederlenderen. Samtidig kan de miste Song, så det går mot noen spennende uker for Arsenal, mener Wikestad.

- Chelsea har kjøpt mye bra. Hazard har sett veldig bra ut i treningskampene, mens Oscar har sett bra ut i OL. Marin har også sett bra ut tidligere, fortsetter kommentatoren.

Han tror det kan bli vel verdt å følge med på dramaet som vil utspille seg i Premier League de neste ni månedene.

- Det morsomme er at vi kan få fire lag som kan kjempe om seieren i år.

Må regne med mas fra pressen
- Hva med lag som Liverpool og Tottenham?

- Både Tottenham og Liverpool, med nye managere (Andre Villas-Boas i Tottenham og Brendan Rodgers i Liverpool, journ.an.), vil være med å kjempe om en topp fire-plass. De er i en omstillingsprosess som i utgangspunktet skal ta tid, men man får inn nytt blod som er spennende å følge, svarer Øyvind Alsaker.

- Liverpool virker å slite med å tiltrekke seg spillerne de har lyst på. I Tottenham er Villas-Boas avhengig av en god start. Navnet hans er ikke helt det samme etter at han feilet i Chelsea, hevder Wikestad.

Les også: Allen klar for Liverpool

- Tottenham tar en stor sjanse når de sparker Redknapp. Det er spennende, det er gøy, det er show. Men om de går på trynet i første kamp, er bråket i gang med mas fra pressen. Liverpool blir bedre, Brendan Rodgers kommer til å ta Liverpool et stykke på vei tilbake til der de var, rent spillemessig. Han imponerte ekstremt med Swansea, nå har han enda bedre spillere å jobbe med, påpeker Erik Thorstvedt.

- Jeg tviler på at noen av dem klarer å henge med helt i toppen, konstaterer Knut Espen Svegaarden.

«Four horse race»
- Hvem tror du stikker av med gullet til syvende og sist?

- Om jeg skal være feig, svarer jeg United. Jeg har lyst til å si Chelsea, men jeg vet ikke hvor lang tid det vil ta for de nye spillerne å spille seg sammen, svarer City-supporter Svegaarden.

Kasper Wikestad har mer tro på Svegaardens favorittlag.

- Skal jeg tippe topp fire per dags dato, tipper jeg City, Chelsea, United og Arsenal i den rekkefølgen.

Erik Thorstvedt tror Manchester United tar gullet, mens Øyvind Alsaker er mer usikker.

- Det ser ut til å bli et interessant «four horse race». Per dags dato tipper jeg City foran United, med Chelsea på tredje og Arsenal på fjerde.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere