*Nettavisen* Sport.

- Alt ble sammenlignet med Ståle

Foto: Harry Engels / Getty / All Over Press

Svenske føler seg felt av Ståle Solbakkens skygge.

Roland Nilsson innrømmer at alt han gjorde ble sammenlignet med Ståle Solbakken.

Den tidligere svenske landslagskjempen ble sommeren 2011 ansatt som hedmarkingens etterfølger i managerstolen i FC København. Nilsson kom fra suksess med Malmö FF i hjemlandet, og skulle føre Solbakken-arven videre i den danske hovedstaden.

Det skulle ikke vise seg å bli så lett. Bare et drøyt halvår etter ansettelsen ble Nilsson sparket. For første gang på 13 år hadde den danske hovedstadsklubben avskjediget en trener.

- Sterk Ståle
Nå har svensken fått det hele på avstand – og innrømmer at han sitter igjen med blandede følelser etter tiden i København.

49-åringen innser også at Ståle Solbakkens skygge hang over ham hele veien.

- Man kunne godt merke hvor sterk trener Ståle hadde vært. Med Ståle som trener hadde jo FCK sin beste sesong noen gang, da jeg kom. Og det er klart at alt vi og jeg gjorde, ble sammenlignet med Ståle. Det ble en ganske vanskelig situasjon, sier han i et intervju med den danske storavisen BT.

Nilsson peker videre på at store profiler som William Kvist og Jesper Grønkjær forlot klubben samtidig med Solbakken – og at forsvarsbautaen Mathias «Zanka» Jørgen ble langtidsskadd.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Afp/scanpix

- De spillerne som sluttet etter den fantastiske sesongen (Solbakkens siste), var jo virkelig kulturbærere i FCK. Og det er klart at når man har flere nye enn gamle spillere på banen, blir ikke kulturen – der spillerne selv var med og styrte ute på banen – den samme som i Ståles tid, sier han.

Har tatt friår
På direkte spørsmål om hvorfor han fikk sparken, svarer den tidligere forsvarskjempen:

- Jeg ble sparket fordi vi hadde forskjellig syn på hvordan tingene skulle være. FCK hadde en linje som klubben ville gjennomføre, og jeg hadde min måte å gjøre ting på. Det hadde vært så fantastisk under Ståle, og sammenligningene var der hele tiden og var så tydelige, og det kan også ha hatt stor innflytelse på det som skjedde.

49-åringen har ikke hatt noen trenerjobb siden avskjeden i FC København. Det siste drøye året har han brukt sammen med familien. (ANB)

KONKURRANSE: Vil du vinne en New York Rangers-drakt signert av Mats Zuccarello Aasen? Alt du trenger å gjøre for å vinne, er å sende en mail med navn og adresse til konkurranse@nettavisen.no. Merk mailen med «Zuccarello». Konkurransen stenger 01. juli.

P. S: For å vinne må man være medlem av Nettavisen-sportens Facebook-gruppe. Trykk «like» for å bli medlem, hvis du ikke allerede har gjort det. Lykke til!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.