- Alt er galt med United

Foto: Martin Rickett / Pa Photos / NTB scanpix

Ga bort seieren fire minutter på overtid.

09.02.14 19:22

MANCHESTER UNITED - FULHAM 2-2:

David Moyes' menn har hatt en skrekkelig Premier League-sesong så langt, men da bunnplasserte Fulham kom på besøk søndag forventet «alle» at United skulle notere seg for tre poeng.

Det ble ingen enkel oppgave da Steve Sidwell sendte gjestene i føringen i første omgang.

Da alt så som mørkest ut, dukket imidlertid Robin van Persie og Michael Carrick opp med hver sin scoring med bare ett minutts mellomrom, og alle trodde at hjemmelaget hadde sikret poengene.

Fire minutter på overtid slo derimot Darren Bent og Fulham tilbake. Fra to meter kunne ikke engelskmannen bomme, og dermed fikk United en sjokkavslutning på kampen.

- Dette var et kjempeviktig poeng, jeg har rett og slett ikke ord for det. Vi la ned mye arbeid i denne kampen og jeg synes vi fortjente uavgjort her, sa Sidwell til BBC etter kampen.

David Moyes var naturligvis skuffet etter at han hadde sett laget gi bort to poeng.

- Det er sånn det har vært denne sesongen. Vi dominerte kampen, og med så mange sjanser som vi skapte, skjønner jeg ikke hva mer vi skulle gjort for å vinne. Vi gjorde en feil da vi ikke gikk for det tredje målet, og til slutt ble vi straffet, sier han.

Klassescoring
Hjemmelaget hadde mye ball i innledningen av kampen, men det var Fulham som skulle komme best i gang hva mål angikk.

Tottenham-innlånte Lewis Holtby viste prov på klasse da han med «feil» fot slo en strøken pasning over United-forsvaret.

Foran mål ventet Steve Sidwell, som hadde løpt fra det som var av unitedspillere. Engelskmannen avsluttet på direkten forbi David De Gea og sendte gjestene i en overraskende ledelse på Old Trafford.

Bare få minutter senere fikk Robin van Persie en alle tiders mulighet til å utligne da han sto alene på bakre stolpe, men nederlenderens avslutningen fra to-tre meter gikk himmelhøyt over tverrliggeren.

- Alt er galt
Da det nærmet seg pause kunne Fulham istedet ha økt ledelsen.

Svenske Muamer Tankovic tok med seg ballen fra egen banehalvdel og fikk med seg to lagkamerater i en tre mot to-situasjon, der hjemmelagets spillere viste lite interesse for å løpe hjemover.

Da han nærmet seg 16-meteren slapp Tankovic ballen til Kieran Richardson, som på sin side blåste ballen over målet, til stor lettelse for David Moyes på tribunen.

Den første omgangen var uansett ursvak sett med hjemmelagets øyne.

Under pausepraten i TV 2s Premier League-studio fikk rødtrøyene gjennomgå av fotballekspert Petter Myhre.

- Det er feil hele veien. Både på baklengsmålet og på den store sjansen til Richardson er det forferdelig å se hvor svake United-spillerne er i returløpingen. Framover er de ufattelig unøyaktige. Alt er egentlig galt med United i denne førsteomgangen, sa Petter Myhre.

Foto: All Over Press

Utrolig avslutning
Det så lenge ut til å gå mot et overraskende poengtap, og da det gjensto drøyt ti minutter sto det fortsatt en null i målprotokollen hos hjemmelaget.

I løpet av ett magisk minutt var alt derimot snudd på hodet.

Først fikk Robin van Persie en enkel oppgave med å styre inn ett skudd fra Juan Mata.

Deretter ga Fulham-forsvaret Michael Carrick tid til å sikte fra like utenfor 16-meteren. Skuddet var ikke spesielt godt plassert, men tok i en motspiller og satte keeper Marten Stekelenburg ut av spill.

2-1 til hjemmelaget var et faktum, og alle trodde poengene var i boks.

Fire minutter på overtid slo likevel Fulham tilbake ut fra intet.

Darren Bent headet inn en retur fra David De Gea og sørget for at sjokkresultatet var et faktum.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag