*Nettavisen* Sport.

- Alt for Edvald

Foto: Solum, Stian Lysberg (Scanpix)

Edvald Boasson Hagen skal knekke Tyler Farrar og Mark Cavendish i belgisk sprintklassiker.

06.04.11 15:06

ANTWERPEN (procycling.no): Team Sky satser alt på Edvald Boasson Hagen i den belgiske semi-klassikeren Scheldeprijs.

- Det blir alt for Edvald i dag, sier Kurt Asle Arvesen til procycling.no.

Rittet som Alexander Kristoffs BMC Racing Team omtaler som det «uoffisielle sprintverdensmesterskapet» har blitt dominert av sprintere de siste årene. At de tre siste vinnerne heter Tyler Farrar, Alessandro Petacchi og Mark Cavendish sier sitt.

Boasson Hagen har ikke fått sjansen til nå i den belgiske klassikersesongen. Geraint Thomas og Juan Antonio Flecha gikk i brudd i henholdsvis Dwars door Vlanderen og Omloop Het Nieuwsblad, mens Edvald trakk Chris Sutton til seier i Kuurne-Brussel-Kuurne.

Rollene er snudd
I Scheldprijs bytter Sutton og Boasson Hagen roller. Denne gangen skal australske Sutton være opptrekker for rudsbygdingen.

- Vi skal prøve å kjøre opptrekk med hele laget, men det er Christopher Sutton som skal være sisteopptrekkeren min, forteller Edvald Boasson Hagen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Tim De Waele

Opptrekket til det britiske laget fungerte fortreffelig i Kuurne-Brussel-Kuurne. Edvald og resten av Sky-laget gjorde en såpass bra jobb at Sutton knuste sprintere som Tyler Farrar (Garmin-Cervélo) og André Greipel (Omega Pharma-Lotto).

TYLER FARRAR:- Flandern var et slag i trynet

Nettopp Farrar var det som vant den forrige utgaven av Scheldeprijs. Alexander Kristoff var beste nordmann den gang, med sin tiendeplass.

På rekordjakt
procycling.no har tidligere skrevet om den beste norske innsatsen i Scheldeprijs gjennom tidene. Kurt Asle Arvesen ble nemlig tredjemann i 2001. Ingen andre nordmenn har vært på pallen.

Både Edvald Boasson Hagen og Alexander Kristoff jakter bedre plasseringer enn som så når Scheldprijs går av stabelen onsdag.

- Satser du på å ta rekorden til Kurt i dag?

- Hehe, jeg skal i hvert fall prøve, smiler Edvald Boasson Hagen.

procycling.no er på plass i Schoten. Følg med for den beste dekningen av Scheldprijs.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.