RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Alt klaffet 100 prosent

Foto: Erik Johansen / SCANPIX
Sist oppdatert:
Sprinttrener Ulf Morten Aune var strålende fornøyd etter verdenscupsprinten i Lahti. Og det hadde han grunn til - det ble femdobbelt norsk i toppen.

Børre Næss vant foran trioen Tor Arne Hetland, Eldar Rønning og Jens Arne Svartedal på de neste plassene.

Ola Vigen Hattestad vant b-finalen, mens Trond Iversen der ble nummer tre. Kun Jörgen Brink kilte seg inn mellom de norske.

- Alt klaffet, sier trener Ulf Morten Aune til TV 2 Nettavisen.

- Dette er helt utrolig, og viser en enorm bredde. Dette var femte nordmann som har vunnet et sprintrenn i år, sier en lykkelig trener.

At Aune og resten av teamet har grunn til å smile fra øre til øre når nummer 1, 2, 3, 4, 5 og 7 er norsk, er et understatement av dimensjoner.

Overraskelser
Men treneren var overrasket over hans løpere skulle være så overlegne.

- Vi ventet mer motstand, kanskje særlig fra russerne, innrømmer han.

Vassili Rotchev var en av de som var ventet å true de norske. Men han kunne pakke sakene sine allerede etter kvartfinalen, der Rønning og Brink ble for sterke.

At det var Næss som skulle vinne sin første verdenscupseier, var kanskje ikke ventet av så mange. Men Aune har lenge sett potensialet.

- Han har vært på gang lenge, og løypa passet han bra, sier Aune.

Suveren prolog
At det skulle bli en stor norsk langrennsdag fikk man klare indikasjoner på tidlig. I prologen var nordmennene suverene, og la beslag på de seks øverste plassene.

Børre Næss gikk på tiden 2.56,76. Han knuste nærmeste konkurrent med nesten tre sekunder. Eldar Rønning ble nummer to, Ola Vigen Hattested nummer tre, Tor Arne Hetland nummer fire, Trond Iversen nummer fem og Jens Arne Svartedal nummer seks.

De eneste norske som ble utslått, var Johan Kjølstad og Odd-Bjørn Hjelmeset. De ble henholdsvis nummer 23 og 27.

Utklasset svenskene
I kvarfinalenes første heat ble Næss nummer to, mens det i andre heat ble dobbelt norsk ved Hetland og Iversen. I tredje heat vant svenske Brink foran Rønning, mens Hattestad vant siste heat foran Svartedal. De to nordmennene utklasset der svenskene Östberg og Fredriksson.

I semifinalene fortsatte Tor Arne Hetland å imponere i første heat. Han vant foran Næss, mens Trond Iversen måtte nøye seg med b-finale etter å ha endt sist.

I den andre semifinalen ble det – selvfølgelig – også norsk seier. Eldar Rønning gikk aller fortest. Jens Arne Svartedal og Jörgen Brink kjempet hardt om den andre finaleplassen, og Svartedal var noen centimetre foran.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere