- Alt var bare jævlig

Foto: Håkon Mosvold Larsen (Scanpix)

Veigar Páll Gunnarsson etter tre mål i seriedebuten hjemme.

06.07.10 07:37

STABÆK - MOLDE 4-3:

FORNEBU (Nettavisen): - Dette var min beste kamp i år. Nå fikk jeg min første tippeligakamp på vår nye hjemmebane, så det var moro å score, sier Gunnarson (30) til Nettavisen.

For nei, han hadde ikke spilt en seriekamp på Telenor Arena før. Han fikk bare med seg bortekampene i sesongstarten, og da han endelig skulle spille hjemme, så måtte Stabæk spille på Ullevaal stadion grunnet Grand Prix.

Og la det være klart med en gang: Det var Gunnarson av godt, gammelt merke mot Molde mandag. Ikke bare scoret han tre ganger, hans tre første i årets Tippeliga, han sto også for flere tekniske lekkerbiskener. Han driblet, han sentret med hælen, han slo geniale pasninger, satte straffene sikkert i mål og påførte lagkameratene selvtillit med sine finesser.

Det var rett og slett Veigar Páll Gunnarsson anno 2008, sesongen da Stabæk tok gull.

- Det er lenge siden det har vært så gøy å spille fotball, sier han.

Vanskelig tid
Det er ikke bare skader som har gjort returen til Stabæk vanskelig for Gunnarson. Etter at han ble skadet i slutten av mars, har han slitt på flere hold.

- Det har vært utrolig tungt. Etter nedturen i Frankrike (i klubben Nancy), har jeg bodd fem måneder i Norge uten familien. Samtidig har jeg slitt med å selge huset vårt i Frankrike, og jeg måtte fram og tilbake dit for å fikse det. Når jeg fikk skadene i tillegg, var alt bare jævlig, sier han.

Også før sesongen var han langt nede, etter den sportslige nedturen i den franske ligaen:

- Jeg har aldri vært så langt nede som da jeg kom tilbake. Jeg måtte komme meg vekk fra Frankrike, og trengte tid for å bygge meg opp igjen.

Mot Molde spilte han bare sin niende kamp fra start i år, og for første gang føler han seg i slag.

- Nå er jeg endelig 100 prosent frisk igjen og føler at jeg nærmer meg toppformen. Ting begynner å falle på plass igjen.

Ikke så det ut til at han savnet sin faste partner, Daniel Nannskog, heller. Svensken sto over med en strekkskade.

- Uten Daniel må vi satse på mer krigersk fotball. I dag vant vi på fighterevnene, mer enn den fikse og fine fotballen, sier han.

Her kan du se utviklingen i kampen fra minutt til minutt.

- Gnistrende form
Lagkamerat Espen Hoff, som scoret kampens fineste mål da han skrudde ballen opp i vinkelen til 4-1, er imponert over hvordan Gunnarson har kommet tilbake.

- Det er så viktig at Veigar er tilbake. Og fullt fortjent at han lykkes i dag. Han har vist i det siste at han er i gnistrende form, sier Hoff til Nettavisen.

Trener Jan Jönsson stiller seg også i køen av hyllest:

- Han er uhyre viktig for oss, særlig nå som han må ta ekstra ansvar med flere spillere ute med skader. I dag viste han sin klasse.

Selv Molde-trener Kjell Jonevret skrøt av Stabæk-spissen.

- Veigar er best i eliteserien når han får ball og rom, sier Jonevret.

Målfest
Alt så ut til å gå Stabæks vei. Hjemmelaget ledet 4-1 og spilte til tider lekker fotball, men inviterte Molde tilbake i kampen. Molde gjorde 2-4 og 3-4 like før slutt, og med litt hell kunne de kriget inn utligningen i de kaotiske sluttminuttene også.

- Vi ødelegger nesten for oss selv på slutten, men vi red stormen av. Det er alt som betyr noe nå, sier en glad Veigar Páll Gunnarsson.

Som gleder seg til resten av sesongen.

Endelig.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.