RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Amatører. Det er «Gutteklubben Grei»

Foto: Pontus Höök / NTB scanpix
Sist oppdatert:
Mats Zuccarello Aasen om suspensjonen fra landslaget.

NY RANGERS – WASHINGTON CAPITALS 4-3

NEW YORK (Nettavisen):

Mandag ettermiddag kom den klare meldingen fra Norges Ishockeyforbund. Mats Zuccarello Aasen nektes videre landslagsspill for Norge.

Bakgrunnen for dette er ishockeyspillerens avtale med bettingselskapet Unibet, som ble annonsert tidligere i vår.

Det fikk hockeyprofilen til å gå hardt ut mot hockeyforbundet.

– De sier at de ikke vil ha en konflikt i media og så annonserer de dette uten å ta kontakt med meg. Det viser bare hvor amatørmessige forbundet er egentlig. Jeg har hatt en åpen dialog med forbundet og Norsk Tipping. Når jeg er på landslaget så representerer jeg de og ingen andre, sier «Zucca» til NRK.

«Gutteklubben grei»
Han holder ikke tilbake i sin kritikk, og det er en tydelig frustrert Zuccarello som uttaler seg.

– De har ikke ringt meg eller sagt noen ting. De har bare gått ut i media. Det er ganske feigt. Det er piss at de har informert meg. De har et styre fullt av amatører. Det er «Gutteklubben Grei», sier han til NRK.

Utestengelse fra landslaget til tross, Mats Zuccarello Aasen storspilte mot Washington Capitals i tredje kamp i sluttspillets første runde. Nordmannen hadde to assist, inkludert på det avgjørende 4-3 målet.

Zuccarello sier at hockeyforbundets avgjørelse om å utestenge ham har hatt liten påvirking.

- Det preger meg ikke så mye. Jeg er utestengt fra landslaget, jeg har ikke så mye mer å si om det, sier Zuccarello til Nettavisen.

LES OGSÅ: Zucca-sponsor åpner for å skrinlegge samarbeid

Kun timer før Mats Zuccarello Aasen skulle spille en av sine viktigste kamper noensinne kom meldingen om at han var utestengt fra landslaget på grunn av hans sponsoravtale med Unibet.

Beskjeden nådde derimot ikke Zuccarello noe raskere enn resten av befolkningen.

- Jeg så det på internett som alle andre. Så det er ikke så mye mer å si om det. Jeg er utestengt, ferdig med det, sier Zuccarello til Nettavisen.

Han legger til at han synes det er leit at han skal bli utestengt på grunn av en sponsoravtale, men tar det med fatning.

- Som privatperson så har jeg en avtale med dem og hvis landslaget skal nekte meg å spille på grunn av det så er det synd for meg. Da får jeg ikke vært med på landslaget, sier Zuccarello.

25-åringen mener forbundet ikke har rett til å blande seg inn i en avtale som han har inngått hvor han representerer kun seg selv og ikke landslaget.

-Hva jeg gjør som privatperson er opp til meg selv. Når jeg er på landslaget og representerer dem så representerer jeg det landslaget står for. Men om jeg er på ferie i sommer og har på meg en Unibet t-skjorte så synes ikke jeg de har noe med det, sier Zuccarello til Nettavisen.

LES OGSÅ:
- Det er ufattelig amatørmessig
- Zucca utestenges fra landslaget

Etter å ha tapt de to første oppgjørene i Washington D.C visste Rangers at den neste kampen måtte vinnes. Gjennom hele NHLs historie har kun fire lag vunnet en best av sju-serie etter å ha tapt de tre første.

Nå har blåtrøyene fra New York sjansen til å utligne til 2-2 i kamper mot Washington Capitals natt til torsdag norsk tid.

- Det gir jo litt selvtillit det og det er klart 3-0 hadde vært tøft, men vinner vi en kamp til her hjemme nå så er det 2-2 og like langt, sier Zuccarello til Nettavisen.

Etter seieren i Madison Square Garden sier nordmannen at laget definitivt har troen på avansement.

- Ja, hvorfor skulle vi ikke ha det? De har vunnet to hjemmekamper og vi har vunnet en så selvfølgelig har vi troen, sier Zuccarello til Nettavisen.

Må vinne en bortekamp

Men det holder ikke for Rangers å bare vinne på hjemmebane. For å kunne karre seg til fire seiere som gir videre spill i sluttspillet så må Capitals beseires minst en gang i Verizon Center i USAs hovedstad.

Men selv om Rangers hadde vanskeligheter i de to første oppgjørene som endte med 3-1 og 1-0 tap så er Zuccarello optimist foran resten av kampene.

- Det er fortsatt to kamper å gjøre det på der borte så lenge vi gjør jobben her hjemme. Så vi får finne en vei å gjøre det på der borte, sier Zuccarello til Nettavisen.

Bortebane har ikke vært New Yorks sterkeste side så langt i år. Rangers avsluttet grunnserien med 10 seiere, 12 tap i ordinær spilletid og to tap i spilleforlengelse på bortebane. Det var dårligst av samtlige lag som kvalifiserte seg for sluttspillet i Eastern Conference.

Zuccarello fikk overtallspillet på gli
I de to første sluttspillkampene hadde Rangers til sammen syv overtallsmuligheter og klarte ikke å score på noen av dem.

Det endret seg dramatisk i den tredje kampen, mye takket være Zuccarello som fikk spille hele fire minutter og 28 sekunder i overtall.

Han befant seg på isen da Brian Boyle utlignet til 1-1 for New York og hadde assist på Rangers andre overtallsmål da han serverte pucken på sølvfat til Derick Brassard i andre periode.

Da var det ikke rart at Zuccarello var strålende fornøyd med lagets overtallspill.

- Vi scorer to mål og har masse sjanser så jeg føler det var veldig bra, sier Zuccarello til Nettavisen.

Washington Capitals tok ledelsen 1-0 etter en scoring av Nicklas Backstrom før Brian Boyle utlignet til 1-1 midtveis i første periode.

Rangers fikk en pangstart på andre periode da Derick Brassard scorte på pasning fra Zuccarello, men kun to minutter før lagene tok pause fikk Mike Green lirket pucken forbi Henrik Lundqvist i Rangers-buret og utlignet til 2-2.

Arron Asham økte ledelsen for Rangers nok en gang 2,53 minutter ut i tredje periode, men Jay Beagle svarte for Capitals etter 7,19 minutter.

Men Rangers nektet å gi fra seg seieren og Derek Stepan scoret det avgjørende målet med under syv minutter igjen å spille. Rick Nash og Zuccarello Aasen hadde assist.

Neste kamp mellom Rangers og Capitals spilles i New York onsdag.

Se høydepunkter her:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere