RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ambisjonene mine er større enn Uniteds

Foto: PHIL NOBLE (Reuters)
Sist oppdatert:
Wayne Rooney snakker ut om Manchester United og forholdet til Sir Alex Ferguson.

Det har stormet rundt Wayne Rooney de siste dagene, og ifølge majoriteten av engelsk presse har det blitt antydet at 24-åringens dager i Manchester United skulle være talte. En konflikt med Sir Alex Ferguson har blitt oppgitt som årsak til at spissen ønsker seg bort, men dette har enn så lenge ikke blitt bekreftet.

Tidligere onsdag ble det varslet at Wayne Rooney ville komme med en uttalelse angående sin posisjon i Manchester United, etter at Sir Alex Ferguson tirsdag bekreftet at spissen ville bort.

-Fikk ikke forsikringer
I uttalelsen bekrefter Rooney det samme, og oppgir klubbens manglende ambisjoner og aktivitet på transfermarkedet som hovedgrunn til at han nå har bestemt seg for å flytte på seg.

- I august ba jeg klubben om forsikringer om at den ville være i stand til å hente inn de beste spillerne i verden, sier Rooney.

- Men da jeg møtte David Gill i forrige uke ga han meg ingen forsikringer om de ønskene jeg hadde i forhold til spillerstallen. Deretter ga jeg beskjed om at jeg ikke vil skrive ny kontrakt.

Med andre ord så mener 24-åringen at Manchester United ikke lenger kan matche hans egne ambisjoner som fotballspiller.

- Står i gjeld til Ferguson
Rooney legger likevel til at han har stor respekt for Alex Ferguson, og at skotten skal ha mye av æren for spissens utvikling. Og at han fulgte nøye med på hva sjefen uttalte tirsdag.

- Til tross for problemene den siste tiden, vet jeg at jeg skylder Sir Alex svært mye. Han har vært en stor manager og mentor for meg, og støttet meg siden dagen jeg signerte fra Everton.

- For meg handler dette om å vinne trofeer, noe klubben alltid har gjort under Sir Alex. Derfor mener jeg også at de kravene jeg stilte til klubben var riktige, forteller United-stjernen.

Og til tross for at nyheten om at Rooney nå etter alle solemerker er tapt for United vil sette sinnene i kok hos mange supportere, presiserer Rooney at han har all mulig respekt for klubben.

- Jeg har totalt respekt for Manchester United. Hvordan kan jeg ikke ha det? Klubben har en fantastisk historie, og for meg har de siste seks årene vært helt utrolig, sier 24-åringen.

Nettavisen oppdaterer saken!

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere