*Nettavisen* Sport.

- Anbefaler ikke folk å gjøre det samme

Foto: Montasje Scanpix

Petter Northug snakker ut om singellivet etter Rachel Nordtømme.

23.09.11 17:50

Rachel Nordtømme ble rikskjendis da forholdet til Petter Northug ble kjent. Nå har friidrettsutøveren og langrennsesset for lengst gått hver sin vei. Og Petter Northug nyter livet som singel.

I et intervju med nettstedet PokerNorge.no, som legges ut i en podcast fredag ettermiddag, forteller Northug at han for tiden fokuserer mer på poker enn på å få byttet ut singelstatusen.

Pokerinteressen startet allerede før han traff Rachel Nordtømme.

Haster ikke
- Det er så feil som du bare kan gjøre det. Når du først har funnet en (kjæreste, red. anm.), lar du det gå utover pokeren. Det er jo helt feil. Jeg anbefaler ikke folk å gjøre det samme. Men sånn er det. Litt for glad i poker, sier Northug, åpenbart med et glimt i øyet.

Northug og Nordtømme ble et par i november 2008, og var sammen helt til de ble enige om å avbryte forholdet i april i år.

Han har ikke hastverk med å finne seg en ny kjæreste.

- Jeg må vel gå på noen skikkelige smeller (i poker, red. anm.) etter hvert, skal jeg komme meg ut på det andre markedet og lete litt der igjen. Men først må jeg bare nyte livet og at jeg får ro og fred og ingen maser på at jeg må slutte å spille poker, ler Northug.

- Du har nok av folk som mener noe om hva du skal gjøre på fritiden?

- Det er alltid mange som mener ting og tang, men for meg har det fungert veldig bra. Jeg har en hobby som jeg synes er spennende og motiverende og kanskje hjelper meg i det tunge treningsarbeidet på sommeren og høsten.

Spiller NM neste år
På spørsmål fra programlederne om hva jenter som vil treffe ham bør gjøre, svarer Northug – nok en gang med en spøkefull tone – at de bør lære seg poker.

- Vi kan ta en date der vi sitter og grinder (spiller, red. anm.) søndagsturneringer en kveld.

Deretter besvarer han samme spørsmål i en mer seriøs tone.

- Jeg tror ikke du skal begynne å lete etter damer rundt pokerfilten. Det er vanskelig. Vi får heller legge vekk PC-en og sjetongene.

I intervjuet forteller Northug også at han allerede har satt av plass til å delta i neste års poker-NM, som skal arrangeres i Dublin. Northug gjorde en god figur i årets NM, som gikk av stabelen i Riga.

Neste års NM arrangeres fra 24. mars til 1. april.

- Jeg ser veldig fram mot det. jeg sjekket datoer for en uke siden, og det passet veldig bra. I år får jeg kanskje tid til å spille et par side-events pluss hovedturneringen. Det ser jeg fram imot, sier Northug til pokernorge.no.

Fredag kveld kan du se Petter Northug og poker-NM på Viasat Sport fra klokken 22.15.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.