RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Andre steder ville jeg vært skuffet

Foto: Matthias Schrader / AP / NTB scanpix
Sist oppdatert:
Aksel Lund Svindal kjørte inn til bronsemedalje i første VM-renn.

SCHLADMING (NTB): - Det var ekstremt vanskelig å kjøre, så denne bronsemedaljen satt langt inne. Du kan godt si at jeg sitter med en følelse av å ha vunnet bronsen i dag. I andre traseer, som i Beaver Creek eller i Val Gardena, der jeg er i stand til å vinne med ett sekund, ville jeg vært skuffet, men det er jeg ikke nå, sa Aksel Lund Svindal til NTB.

Amerikaneren Ted Ligety tok gullet i den teknisk krevende løypa. Han var 20 hundredeler foran den franske overraskelsesmannen Gauthier De Tessier. Svindal var ytterligere to hundredeler bak på bronseplass.

Han gjorde en kjempefeil i den siste porten og kom veldig langt ut, men ville ikke selv si at gullet glapp der.

- Før den siste porten tenkte jeg ikke på at gullet glapp eller at jeg tapte et par tideler. Jeg holdt jo på å kjøre ut, så det eneste som sto i hodet på meg da var å komme på rett spor igjen, sa Svindal.

Nettavisen fulgte super-G-rennet direkte her.

Dårligere forhold
De aller fleste ekspertene i målområdet i Schladming onsdag mente det var en kjempeprestasjon av Svindal å klare bronsemedaljen, for det er ikke til å komme fra at forholdene ble dårligere og dårligere, og det var ingen fordel for Svindal å starte som nummer 22.

- Jeg så løpene til Ligety og De Tessier. De ga gass og kjørte feilfritt til mål, og når jeg ser hvordan det utviklet seg her, skulle jeg ha ønsket og hatt startnummer 16, sa Svindal. Ut fra rankingen var det det beste startnummeret han kunne ha fått i onsdagens VM-løp.

- Når det gjelder feilen jeg gjorde like før mål, tror jeg nok jeg kan si at sølvet helt sikkert glapp. Om jeg også mistet gullmedaljen er ikke lett å si, mente Svindal.

Kjetil Jansrud kjørte ut som nummer 18, men allerede etter 30 sekunders kjøring fikk han et slag på skien og en liten rotasjon. Dermed var løpet over for ham.

Han ble sendt direkte til legeundersøkelse på grunn av en vridning i kneet. Dessverre viser det seg at hele VM ryker for Jansrud.

3565930

På grensen
- Dette ble et løp der jeg kjørte helt på grensen fra start til mål. Etter å ha sett Ligety (start nummer 10) og De Tessier (start nummer 4) visste jeg at jeg måtte gi alt. Det var slik at dersom ikke hovedplanen min holdt, så måtte jeg bare gå videre med plan B eller C.

- Jeg måtte bare satse alt, for jeg visste at hvis jeg skulle ha noen sjanse mot Ligety, var det eneste mulighet. Han gjorde jo ingen feil.

- Det sa jeg da også til Kjetil (Jansrud) etter at Ligety var kommet i mål. Jeg sa at tiden hans ville stå seg helt til enten Kjetil eller jeg selv kom og slo ham, fortalte Svindal.

- Jeg tok de sjansene jeg kunne, og i og med at jeg kjørte inn til bronseplassen under de vanskelige forholdene her, så viser vel det at planen min holdt bra, sa den norske super-G-favoritten.

Kjæresten Julia Mancuso sikret amerikansk bronse i super-G-rennet for kvinner tirsdag. Svindal kopiterte den prestasjonen onsdag fra akkurat det samme startnummeret. (©NTB)

Nettavisen følger samtlige renn i alpin-VM direkte på livesport.nettavisen.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere