RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Andreas til VM-byen søndag

Foto: EPA/Scanpix
Sist oppdatert:
Friidrettssjef Ketil Tømmernes er fornøyd med lørdagens resultater i VM og søndag kommer Andreas Thorkildsen til VM-byen Helsingfors.

Lørdag var to norske utøvere i aksjon. Erik Tysse ble nummer 13 på 20 kilometer kappgang. Gaute Myklebust kastet 60 meter i diskoskvalifiseringen. Det var ikke godt nok til en finaleplass.

- Det var en meget sterk prestasjon av Tysse og klart godkjent innsats av Myklebust. Nivået i diskos er veldig høyt for tiden, sier Tømmernes til TV 2 Nettavisen.

24. plass på Myklebust
Verdensmester på 20-kilometeren ble tittelforsvarer Jefferson Perez fra Ecuador. Han gikk inn til sterke 1.18,35. Spanske Francisco Javier Fernandez og Juan Manuel Molina ble henholdsvis nummer to og tre.

Gaute Myklebust 60 meterskast under diskoskvalifiseringen ga ham 24. plass i kvalifiseringen. De 12 beste gikk til søndagens finale. Myklebust hadde en jevn serie på 58,98, 60,00 og 59,75. Tittelforsvarer Virgilius Alekna fra Litauen var klart lengst med 68,79.

Andreas kommer søndag
Andreas Thorkildsen er Norges største gullhåp under friidretts-VM.

- Andres kommer til Helsingfors søndag. Han skal i aksjon tirsdag, sier Tømmernes.

Marius Bakken på 5000 meter er en annen norsk utøver det knyttes store forventninger til etter det gode løpet på Bislett forrige fredag.

- Marius løper innledende runde fredag og finale neste søndag, sier Ketil Tømmernes.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere