*Nettavisen* Sport.

- Andreplass er første taper

Foto: Mike Blake (Reuters)

Suzann Pettersen med humoristisk mobbing av Aksel Lund Svindal.

28.11.10 09:15

- Kjempebra start, andreplass er første taper, men det er ok. Få skiene til å peke rett nedover ...

Det er responsen Aksel Lund Svindal får fra golfstjernen Suzann Pettersen etter andreplassen i utfor i Lake Louise lørdag kveld. Meldingen kom på Twitter i natt norsk tid, og det tok ikke lang tid før «Tutta» fikk svar.

- Første taper? Å nei, vi er alle sammen sammen vinnere, parerer Lund Svindal, som ikke faller for fristelsen for å slå enda hardere tilbake. Han kunne for eksempel ha påpekt at Pettersen selv ikke har ståt øverst på en resultatliste siden seieren i Canadian Open i september 2009 ...

Les også: - 34 minus stoppet ikke meg

Den humoristiske ordvekslingen kom altså etter sesongåpningen av «alpinsportens Formel 1», som fant sted i Lake Louise i Canada.

Forventningene til Aksel Lund Svindal var store da han satte i gang fra startnummer 18, med franskmannen Johan Clarey i tet - spesielt ettersom 27-åringen fra Kjeller var raskest på trening onsdag denne uken.

Delt ledelse
Tidlig kunne man ane at det kunne gå veien for nordmannen i selve rennet også. I toppartiet, som Lund Svindal har slitt i på trening, hadde vår mann heng på Clarey. Midtveis i løypa var avstanden rett nok opp i nesten et halvt sekund, men en suveren finish sendte Aksel i tet - 18 hundredeler foran Clarey.

Mario Scheiber på neste startnummer var første utfordrer, og Scheiber viste at han hadde alvorlige hensikter i verdenscupåpningen. Østerrikeren holdt seg på samme tid som Aksel gjennom hele løypa, og i mål var viste tiden 1.48,33 - akkurat samme tid som nordmannen.

Men de to løperne i tet måtte se at seieren forsvant allerede på neste startnummer.

Suveren østerriker
Michael Walchhofer har lenge vært i verdenstoppen i utfor, og var suveren i lørdagens utfor. I mål var østerrikeren 55 hundredeler foran Lund Svindal og Scheiber, en tid ingen senere utfordrere vil kunne matche.

Riktignok er det fortsatt flere løpere som ikke har satt utfor, men ingen av dem levnes store sjanser til å kjøre inn til en topp ti-plassering.

Et skremmeskudd kom imidlertid på startnummer 31, da Silvan Zurbriggen leverte et kjemperenn. Det holdt imidlertid «bare» til fjerdeplass, ni hundredeler bak Lund Svindal og Scheiber.

Sjekk resultatlista her

Jansrud trakk seg
Dermed er det bare å gratulere Østerrike og Michael Walchhofer med seieren, mens vi kan være storfornøyde med Lund Svindals delte andreplass. Klaus Kröll tok sjetteplassen bak franske Clarey på femte, med Carlo Janka og Bode Miller på de neste plassene.

- Jeg var overrasket over at jeg ledet da kom i målområdet, sier Lund Svindal til NRK etter rennet, og legger til:

- Jeg tror ikke at jeg har delt en andreplass før.

Uansett tror han ikke Michael Walchhofer hadde vært innen rekkevidde.

- Han fløy over de siste flatene. Jeg hadde ikke slått ham om jeg så hadde fått et nytt forsøk i dag, skriver Lund Svindal på sin blogg.

Klar for super-G
Kjetil Jansrud stilte ikke til start i utforløypa på grunn av vond rygg.

Søndag er det klart for Super-G i samme bakke, og Aksel Lund Svindal gleder seg..

- Jeg er klar. Se opp for startnummer 19, skriver Lund Svindal.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.