*Nettavisen* Sport.

- Anklagene er 15 år gamle

Foto: Pascal Pavani (AFP/Scanpix)

Johan Bruyneel fnyser av beskyldningene mot Lance Armstrong.

25.01.11 13:19

- Det er frustrerende å se at disse tingene fortsetter å dukke opp. Det er ingenting nytt i det Sports Illustrated avslørte omkring Stephen Swart (tidligere lagkamerat av Armstrong i US Postal, vår anm.), forteller Johan Bruyneel til avisen La Derniere Heure ifølge cyclingnews.com.

Belgieren har samarbeidet tett med Armstrong siden han ble manager i US Postal i 1999. Siden har de tok samarbeidet i Discovery Channel, Astana og nå i Team RadioShack.

Det er også perioden 1999-2003 som nå etterforskes av en føderal enhet i USA, med målsetting om å avdekke organisert dopingbruk i US Postal-laget.

- Gammelt nytt
Bruyneel har levd tilsynelatende godt med mistankene, og ingen har hittil klart å stable vanntette bevis på beina mot amerikansk sykkelsports store flaggskip.

- Dette har allerede blitt skrevet av andre. Påstandene er 15 år gamle! Men de omhandler Lance, og da sprer ordet seg. Vi har blitt immune i forhold til det, og det tar ikke fra meg nattesøvnen, insisterer Bruyneel.

Som en del av etterforskningen har huset til hjelperytter Jaroslav Popovitsj også blitt ransaket. Som procycling.no omtalte mandag har RadioShack ingen intensjoner om å suspendere rytteren, til tross for involveringen i dopingetterforskningen.

- Jeg vet ikke hvem ga ordre om ransakelsen. Jeg ringte umiddelbart til Popovitsj, som forsikret meg om at politiet ikke fant noe mistenkelig. Han sa jeg ikke skulle bekymre meg, og stoler på ham.

Jobber med forlengelse
Armstrong takket for seg på den internasjonale sykkelscenen etter deltakelsen i Tour Down Under, men vil ifølge Bruyneel stille til start under Tour of California i mai.

RadioShack-sjefen jobber for tiden med å stable en hovedsponsor på beina i 2012. Laget mistet ryttere som Taylor Phinney og Alex Dowsett (begge fra rekrutteringslaget Trek-Livestrong), og en av årsakene skal ha vært usikkerheten rundt lagets framtid.

- Det er frustrerende at slike ting dukker opp igjen.

- Men vi har fremdeles klart å vinne 2009-versjonen av Tour de France (med Astana og Alberto Contador) og vi har funnet en ny sponsor i RadioShack. Det hadde vært umulig uten Lance. Vi snakker for øyeblikket om forlengelse av avtalen, og ønsker å avklare det i forkant av Tour de France.

HTML EMBED

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.