*Nettavisen* Sport.

- Åpent bak Italia

Italia er naturlige favoritter i gruppe C, men bak italienerne blir det et bikkjeslagsmål om å sikre seg den andre kvartfinaleplassen. Les alt om EMs gruppe C her.

07.06.04 14:40

For Italia endte VM i raseri over det de mente var konsekvent bortdømming. Flere scoringer ble feilaktig underkjent i gruppespillet. I tillegg ble Francesco Totti meningsløst utvist i åttedelsfinalen mot hjemmelaget Sør-Korea, noe som senere førte til Italias exit.

Tottis mesterskap?
Dette mesterskapet kan bli nettopp Tottis store. Italias nummer ti scoret 20 mål på 31 kamper i Serie A denne sesongen, og etablerte seg for alvor som en verdensstjerne. Flere av målene var av det spektakulære slaget. Enkelte eksperter har faktisk begynt å omtale ham som verdens beste spiller.

- Han er fantastisk, den beste. Men jeg har alltid visst at det vil være umulig å hente ham til Manchester United, sier Sir Alex Ferguson til Guerin Sportivo.

- Totti gjør de mest kompliserte ting med en ekstraordinær enkelhet, og det viktigste er at han spiller så stabilt på et utrolig høyt nivå, legger skotten til.

Interessert
27-åringen debuterte for Roma for 11 år siden, og har vært tro mot klubben hele karrieren. Det kan imidlertid forandre seg denne sommeren. Real Madrid er interessert, og Totti har selv sagt at han forlater klubben dersom Roma ikke forsterker laget kraftig denne sommeren.

Italia startet kvalifiseringen litt famlende, med uavgjort mot Serbia og tap for Wales. Men så gikk resten så å si på skinner. Laget vant gruppa fire poeng foran Wales.

Tøff kamp

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Scanpix

Våre nordiske naboer i øst og sør må kjempe steinhardt mot outsideren Bulgaria for å ta plassen bak Italia.

At Sverige får med Henrik Larsson, styrker laget så pass mye at vi tror svenskene kniper en kvartfinaleplass. Men trolig blir Zlatan Ibrahimovic (bildet) Sveriges store spiller i mesterskapet, ikke Henke.

Sverige er nok jevnere besatt enn Danmark, og de har flere unge spillere som kommer til å markere seg godt i mesterskapet. Keeper Andreas Isaksson (21), midtbanegeniet Kim Källstrøm (21) og nevnte Zlatan (22) kan få sine store gjennombrudd.

Kynisme
Danmark har luringen Morten Olsen som landslagssjef. Mannen som styrte Danmark videre fra gruppespillet i VM 2002 ved hjelp av omtrent rendyrket Drillo-fotball. Han kan la sitt lag være kynisk når det trengs, men har også spillemessige kvaliteter innen laget til å kunne levere god underholdning.

Likevel tror vi Danmark kan bli litt for lette i forhold til Sverige.

Overrasker
Bulgaria er den store ”dark horse” i gruppa. De aller fleste vil nok tippe laget nord og ned. Men her er det grunn til å rope kraftig varsko. Bulgarias lag preges av unge spillere midt i 20-åra, som hever sin lønn i solide europeiske klubber.

Muligens kommer dette mesterskapet litt for tidlig på det talentfulle laget. Derfor har vi valgt å plassere Bulgaria nederst. Men det er ingen stor sensasjon hvis de skulle ta seg til kvartfinale på bekostning av våre nordiske venner.

Italia favoritt
Italia bør ha kvaliteter nok til å gå veldig langt i mesterskapet. Laget har en sølvmedalje å forsvare fra EM 2000, og har en fin blanding av rutinerte og unge spillere.
Italias EM-kvalifisering
Italias treningskamper i år
Spillertropp

Sverige har unge profiler i laget, og virker meget solide i alle lagdeler. Det bør gi resultater i form av avansement.
Sveriges EM-kvalifisering
Sveriges treningskamper i år
Spillertropp

Danmark kommer til å kjempe en hard kamp med Sverige om kvartfinaleplassen, men trekker trolig det korteste strået.
Danmarks EM-kvalifisering
Danmarks treningskamper i år
Spillertropp

I utgangspunktet plasseres Bulgaria nederst i gruppe. Men her kan det skje overraskelser.
Bulgarias EM-kvalifisering
Bulgarias treningskamper i år
Spillertropp

TV 2 Nettavisens tips:
1 Italia
2 Sverige
3 Danmark
4 Bulgaria

Her er kampoppsettet for gruppe C

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.