RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)

- Årets høydepunkt for pokerspillerne

Da er det bare et par dager til årets høydepunkt for de fleste norske pokerspillere, NM i Nottingham. Første gangen jeg var med ble det arrangert i hemmelige lokaler i industrilandskapet på Oslo øst. Jeg husker hvor spennende alt sammen var, prestisjen, de store pengene -og den enorme skuffelsen å ryke ut med a7 mot 910 på 18. plass, bare to plasser fra pengene. Den gang betalte man innkjøpet i døra, delte korta sjøl og røyka ved bordet. Nå har arrangementet vokst seg for stort og for offisielt til å foregå i Oslo, men spenningen er den samme, jeg gleder meg like mye nå som da. Jeg skal spille alle eventene, godt hjulpet av Expekt som har vært så snille å sponse meg i dette mesterskapet.

De siste månedene har jeg spilt masse poker både live og på nett, det blir gjerne sånn på vintern. Det har gått ganske bra lenge for meg nå, ikke noe voldsomme greier, men lugn og fin grind jevnt over på alle fronter. Det er ikke tilfeldig, for jeg tok meg sjøl i nakken i fjor sommer og bestemte meg for å ha en mer kynisk tilnærming til min virksomhet. I dagens harde pokerverden må man være seriøs for å overleve, det nytter ikke å røre rundt og tro at alt årner seg som før. For eksempel måtte jeg rydde opp i et personlig budsjett som hadde utvikla seg til et statsbudsjettforslag fra FrP satt ut i praksis, alle utgifter makset og alle inntekter kutta. Dermed har det blitt flere timer ved filten og mindre fest og ferie.

For det meste spiller jeg cashgames om dagen og spesielt på nett er dette blitt langt vanskeligere enn før. 2550 plo er den kursen jeg har stabilisert meg på. Jeg tar jevnlig noen lodd på høyere nivåer men jeg er ikke god nok til å slå de beste på kursene over, og det er greit nok det, jeg har ingen ambisjoner om å hevde meg i verdenstoppen. Jevnlig må jeg ned og grinde på lavere nivåer, i perioder pålegger jeg meg selv straffegrind helt ned til 2-4 men det blir raskt for kjedelig og før jeg veit ordet av det er jeg tilbake på 2550 igjen. Utfordringen der er stor, autopiloten min holder ikke på det nivået. Motstanderne er for det meste solide proffer med alskens hjelpemidler i form av programmer jeg aldri har satt meg inn i så vanlig abc-poker holder ikke. Jeg er nødt til å være kreativ skal jeg slå disse maskinene, og det er dessverre ikke alltid jeg befinner meg i den tilstanden, så da går jeg heller ned til 1020 og håper at autopiloten står til. Men når jeg puffer meg opp til kreativt a-spill så slår jeg disse gutta og det er jeg jævlig stolt av.

Innimellom cashlagene fletta jeg inn EPT København i programmet, der endte jeg på 36. plass, en stor skuffelse da jeg lå i teten gjennom hele turneringen. Jeg hadde tenkt å komme med et fyldig referat herfra men for å spare dere for dette nøyer jeg meg med å konkludere på samme måte som visse andre pokerbloggere som regel gjør; jeg spilte jævlig bra, men hadde sjukt uflaks:)

I Nottingham tar jeg heller imot dårlig spill og sjukt flaks, for når penga og prestisjen fordeles har det ingenting å si.

TORE

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere