*Nettavisen* Sport.

- Arild Monsen, you guys took a hell of a beating

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Brite vant sprinten i NM.

17.01.14 15:26

LILLEHAMMER (Nettavisen): - Det er gøy å vise at briter faktisk kan gå på ski, sa Andrew Musgrave på pressekonferansen etter at han hadde utklasset samtlige nordmenn, og vunnet NM-sprinten.

Musgrave gikk fortest i prologen, og var suveren i både kvartfinalen, semifinalen og finalen. Han vant foran de norske landslagsløperne Ola Vigen Hattestad, Finn Hågen Krogh og Anders Gløersen.

- Arild Monsen, you guys took a hell of a beating, sa han spøkefult, i kjent Northug-stil, med henvisning til den norske sprinttreneren.

Vi fulgte NM-sprinten LIVE!

Musgrave har vokst opp i Skottland og har britisk statsborgerskap, men har bodd i Norge i mange år og snakker flytende norsk. I OL er det imidlertid moderlandet 23-åringen skal gå for.

- Selv om ingen vet hva langrenn er i Storbritannia, så er OL veldig stort. Målet mitt er selvfølgelig gull på sprint, men mye kan skje i løpet av de neste ukene, og jeg frykter at disse gutta kommer til å gå mye fortere enn de gjorde i dag, sa den sprudlende briten om sine norske langrennskompiser.

- Det er enda noen uker igjen, så vi skal nok komme sterkere tilbake, kontret Vigen Hattestad, som ble nummer to, men ettersom Musgrave ikke telles i det norske mesterskapet, vant Vigen Hattestad NM-gullet.

Det er ennå usikkert hvilke fire løpere Monsen velger å ta ut til OL-sprinten, men Petter Northug, Eirik Brandsdal og Anders Gløersen er trolig sikre basert på tidligere resultater. Som beste nordmann i fredagens sprint styrket Vigen Hattestad sitt kandidatur, men det gjenstår å se om det blir han, Krogh, eller Pål Golberg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.