RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Arild Monsen, you guys took a hell of a beating

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Sist oppdatert:
Brite vant sprinten i NM.

LILLEHAMMER (Nettavisen): - Det er gøy å vise at briter faktisk kan gå på ski, sa Andrew Musgrave på pressekonferansen etter at han hadde utklasset samtlige nordmenn, og vunnet NM-sprinten.

Musgrave gikk fortest i prologen, og var suveren i både kvartfinalen, semifinalen og finalen. Han vant foran de norske landslagsløperne Ola Vigen Hattestad, Finn Hågen Krogh og Anders Gløersen.

- Arild Monsen, you guys took a hell of a beating, sa han spøkefult, i kjent Northug-stil, med henvisning til den norske sprinttreneren.

Vi fulgte NM-sprinten LIVE!

Musgrave har vokst opp i Skottland og har britisk statsborgerskap, men har bodd i Norge i mange år og snakker flytende norsk. I OL er det imidlertid moderlandet 23-åringen skal gå for.

- Selv om ingen vet hva langrenn er i Storbritannia, så er OL veldig stort. Målet mitt er selvfølgelig gull på sprint, men mye kan skje i løpet av de neste ukene, og jeg frykter at disse gutta kommer til å gå mye fortere enn de gjorde i dag, sa den sprudlende briten om sine norske langrennskompiser.

- Det er enda noen uker igjen, så vi skal nok komme sterkere tilbake, kontret Vigen Hattestad, som ble nummer to, men ettersom Musgrave ikke telles i det norske mesterskapet, vant Vigen Hattestad NM-gullet.

Det er ennå usikkert hvilke fire løpere Monsen velger å ta ut til OL-sprinten, men Petter Northug, Eirik Brandsdal og Anders Gløersen er trolig sikre basert på tidligere resultater. Som beste nordmann i fredagens sprint styrket Vigen Hattestad sitt kandidatur, men det gjenstår å se om det blir han, Krogh, eller Pål Golberg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere