RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Mark Gunter (AFP/Scanpix)

- Armstrong betalte dopingdoktor

Sist oppdatert:
Italiensk avis hevder det finnes pengespor og telefonbevis mot Lance Armstrong.

Det er den Milano-baserte avisen Corriere delle Sera som har publisert informasjon om den internasjonale etterforskningen av Michele Ferrari og hans nettverk.

Avisen skriver om konkret bevismateriale i form av pengespor og telefonsamtaler mellom Armstrong og Ferraris sønn.

Armstrong er ikke under etterforskning i den aktuelle saken, ettersom han holder til i USA, men ifølge Corriere della Sera har det kommet forespørsler fra Los Angeles om informasjon rundt den europeiske etterforskningen som er basert i Italia og Sveits.

«Number One»
Michele Ferrari jobbet tett med Armstrong frem til 2004. Da ble italieneren dømt for «sportslig bedrageri» og «misbruk av den medisinske profesjon».

Armstrong og Ferrari fortsatt venner og møttes i 2010 ifølge Armstrongs talsmann Mark Fabiani. Ferrari er utestengt på livstid av det italienske sykkelforbundet.

Den italienske avisen hevder at det finnes pengespor til Sveits og telefonsamtaler med Armstrong og Ferraris sønn Stefano.

Pengesporet leder til et selskap i Sveits. Armstrong skal har gjennomført en serie pengeoverføringer til selskapet som nå har opphørt. Ferrari skal ifølge etterforskningen stå bak selskapet.

Etterforskerne avlyttet også telefoner, noe som har resultert i opptak av samtaler mellom Armstrong og Stefano Ferrari, Micheles sønn. Armstrong bruker kodenavnet «Number One» om Ferrari som skal ha benyttet seg av spesielle IT-systemer for å kommunisere med sine klienter.

Lance Armstrong har aldri testet positivt, men anklagene har vært der gjennom store deler av amerikanerens karriere.

Har fryst Mentsjovs konto
Legen skal ha fulgt klientene nøye både i ritt og på trening. Politiet skal ha observert han i St. Moritz og Italia, visstnok nær rytteres hjem.

LES OGSÅ:Knytter Mentsjov og Scarponi til doping

Etterforskerne ser også på muligheter for hvitvasking av penger, svindel og doping. Politiet har fryst kontoer på totalt 10 millioner Euro i etterforskningen, 2.4 av disse skal tilhøre den russiske syklisten Denis Mentsjov.

I tillegg til Mentsjov skal både Vladimir Gusev, Vladimir Karpets og Michele Scarponi være involvert i saken. Av disse er både Gusev og Scarponi tidligere dømt for dopingbruk.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere