*Nettavisen* Sport.

- Armstrong betalte for å vinne

Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Italiensk syklist mottok 100.000 dollar.

Den tidligere italienske syklisten Roberto Gaggioli påstår at han fikk 100.000 dollar (omlag 600.000 kroner) for at Lance Armstrong skulle vinne ett av de såkalte Triple Crown-rittene i USA for 20 år siden

- Det var en ung amerikansk kollega som tilbød meg en panettone (tradisjonell italiensk julekake). I kakeesken lå det 100.000 dollar i små sedler. Kollegaen jeg snakker om var Lance Armstrong, sier Gaggioli til Corriere della Sera om hendelsen som fant sted i 1993.

Det var samme året Armstrong ble en overraskende verdensmester i Oslo.

Triple Crown-konkurransen besto av tre ritt og gav en premiesum på en million dollar til den som vant alle tre. Før siste ritt hadde den ambisiøse texaneren vunnet de to andre.

Les også: Neste års VM-løype klar

For å sikre seg den heftige pengepremien bestakk Armstrong de øvrige rytterne til å forholde seg passive i siste del av rittet.

- Armstrong kom opp til med i Philadelphia og fortalte meg at laget mitt hadde gått med på avtalen. Jeg forsto raskt at alt var ordnet og gjort opp, forteller den nå 51 år gamle italieneren – som konkurrerte store deler av sin karriere i USA da han kjørte for Coors Light i Philadelphia, mens Armstrong var del av Motorola-laget.

- To runder før mål var jeg i utbrudd sammen med Armstrong, Bobby Julich og et par italienere fra et annet lag enn jeg kjørte for. Jeg fikk et tegn fra Armstrong, og snudde meg vekk slik at han kunne rykke alene. Han vant selvsagt rittet, sier Gaggioli.

Les også: 25 millioner kan stanse norsk VM-drøm

Ifølge Corriere della Sera ble italienerne betalt 50 millioner lire av Armstrong under Lombardia rundt senere i sesongen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.