RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Armstrong beviser vår uskyld

Foto: Denis Balibouse (Reuters/Scanpix)
Sist oppdatert:
Sjefen for det internasjonale sykkelforbundet er lettet over Armstrongs innrømmelse.

Foran Oprahs intervju av Lance Armstrong ble det spekulert i at han betalte det internasjonale sykkelforbundet (UCI) for å dekke over en positiv dopingprøve.

I den første delen av intervjuet nektet han for det, og forklarte at han betalte penger til UCI fordi de spurte han om hjelp.

Les også: - Umulig å vinne Tour de France uten doping

- Vi er uskyldige
Presidenten i UCI, Pat McQuaid, har vært i hardt vær på grunn av Armstrong-saken. I en pressemelding publisert av det internasjonale sykkelforbundet er iren fornøyd med at Armstrong valgte å stå fram om sitt dopingbruk:

- Armstrong beviser at UCI er uskyldige. Han bekrefter at vi aldri samarbeidet med han for å dekke over en positiv dopingprøve, og at vi heller ikke mottok penger fra han for å skjule en positiv test, forteller McQuaid.

Det gir grunn for sykkelpresidenten til å trekke et lettelsens sukk. Hans posisjon og syn på kampen mot doping har blitt diskutert de siste ukene, og tidligere denne måneden ble han fjernet fra komiteen til verdens antidopingbyrå.

Dopingprøven det er snakk om er fra Sveits rundt i 2001. Tyler Hamilton og Floyd Landis har begge vitnet om at Armstrong fortalte at han testet positivt i Sveits. Men det ble aldri annonsert en positiv prøve derfra. Sjefen for laboratoriet som utførte testingen, Martial Saugy, fortalte i høst at Armstrongs prøve fra rittet var mistenkelig, ikke positiv.

Armstrong er velkommen
Selv om texaneren er utestengt fra all idrett på livstid ønsker den irske sykkelpresidenten han velkommen til å bidra med å fjerne grumset fra fortiden.

- Armstrong har fortalt at han vil bidra i en prosess som får fram sannheten fra fortiden. Vi vil lytte på hva han har å si, avslutter McQuaid.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere