*Nettavisen* Sport.

- Armstrong er en stor mester

Lance Armstrong Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)

Proffsyklister tar Lance Armstrong i forsvar.

11.10.12 18:05

De fleste er enige om at Lance Armstrong brukte doping da han tok sine syv Tour de France-triumfer.

Onsdagens rapport fra USADA tegner et meget negativt syn av den amerikanske 41-åringen.

Armstrongs mest betrodde hjelper, George Hincapie, er blant dem som har snudd sin rygg til landsmannen.

Det er det imidlertid ikke alle som har gjort. Sky-rytter Alex Dowsett er blant de som nå forsvarer Armstrong.

- Han er fortsatt en legende i sporten. En mann som hadde kreft og kom tilbake og vant Tour de France, sier 24-åringen til BBC.

- Jeg mener at det ikke er så viktig, og at det egentlig ikke betyr noe.

Ikke bare Armstrongs feil
Dowsett syklet for øvrig for Trek-Livestrong, Lance Armstrongs eget utviklingslag, i 2010. Nå sykler han imidlertid for Team Sky, og er sikker på at sporten har endret seg drastisk siden Armstrong storhetstid.

- Alt jeg vet, er at vi alle sykler rent. Det var en annen sport på den tiden.

Litt senere modererte imidlertid Dowsett seg på nettsamfunnet twitter.

«Det jeg mener med at Lance Armstrong er en legende, er med tanke på veldedighetsarbeidet han har lagt ned. Og da jeg sa at det i betydde noe, mente jeg at vi er rene nå. Det er en annen sport enn på den tiden. Jeg mener det Lance har gjort er totalt uakseptabelt.»

Dowsetts landsmann og BMC-rytter Steve Cummings, velger å se det positive med Armstrong istedenfor det negative. 31-åringen trekker spesielt frem Armstrongs arbeid for kreftsaken.

- Det er lett å peke ut alt det dårlige, men du kan se på alt det bra han har gjort også. Han har gjort mange bra ting, som hans kreftveldedighet. Når jeg møtte ham, var han snill mot meg, sier Cummings til BBC.

Nederlandske Patrick Jonker syklet på US Postal Service i 2000. Han mener det er viktig å ikke kun jakte Armstrong, dette var nemlig ikke én manns arbeid.

- Lance kan ikke ha gjort alt dette på egenhånd. Man må ha hatt kunnskapen til en lege for å gjennomføre dette. Å bare korsfeste Lance, og bare ham, ville vært galt.

Fortsetter samarbeidet
Samuel Sanchez kjører for tiden Tour of Beijing, men har likevel tatt seg tid til å kommentere saken. Den tidligere olympiske mesteren mener at Armstrong inntil videre er uskyldig.

- Inntil det motsatte er bevist, er han fortsatt uskyldig. Lance har kommet gjennom mange kontroller, og til og med i dag, har han aldri testet positivt, sier Sanchez til AP.

Riccardo Ricco er kjent som en av sykkelsportens største juksere. Han uttrykte sin støtte til Arsmtrong på twitter.

- Lance Armstrong er en stor mester. Det er alt som teller.

Det amerikanske storselskapet Nike bekrefter i en pressemelding at de vil fortsette å støtte Lance Armstrong og hans stiftelse, ifølge The Oregonian.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.