RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Armstrong etterforskes for trusler

Foto: Lucas Jackson (Reuters)
Sist oppdatert:
Utspill fra advokater skaper forvirring i USA.

procycling.no omtalte tirsdag at Lance Armstrong slipper unna straffeforfølgelse etter den knusende rapporten fra USAs antidopingbyrå.

Det var advokat André Birotte som slapp nyheten ifølge Reuters.

En anonym kilde hevder overfor ABC News at det foregår en annen etterforskning mot den tidligere Tour de France-kongen.

Var truende mot Hamilton
Den skal blant annet dreie seg om trusler mot vitner. Det er liten tvil om Armstrong tidligere har kjørt eks-lagkompiser som Tyler Hamilton og Floyd Landis hardt.

Blant møtene som har blitt utførlig beskrevet, er et hatsk møte mellom Hamilton og Armstrong på en restaurant i Texas:

- Advokatene mine kommer til å knuse deg. De kommer til å rive deg i stykker fra vitneboksen. Vi skal gjøre livet ditt til et levende helvete, skal en tequiladrikkende Armstrong ha sagt ifølge Chris Manderson, Hamiltons advokat på det tidspunktet.

Det er foreløpig uklart om etterforskningen dreier seg om den aktuelle episoden, eller Hamilton, men kilden uttaler følgende overfor ABC News:

- Birotte (André Birotte, advokaten) uttaler seg ikke for de føderale myndighetene som helhet. Det er andre etterforskere som gransker Armstrong for å hindre etterforskningen, for påvirkning av vitner og trusler, uttaler kilden.

Først lagt ned, så tatt opp igjen
Sett i ettertid, rimer kanskje ikke uttalelsen Birotte ga tirsdag helt, heller:

- Vi bestemte oss for dette for ett år siden. Vi er klar over at Mr. Armstrong har uttalt seg i media siden det, men det forandrer ikke vårt syn. Vi kommer naturlig nok til å vurdere dette, og vil se på situasjonen, men det har ikke forandret noe for oss per i dag, uttalte han blant annet til Reuters.

Den føderale etterforskningen ledet av Jeff Novitzy mot Armstrong og US Postal-laget for økonomisk svindel av offentlige midler, ble også først henlagt.

Det var imidlertid den bevisoppgaven USADA (det amerikanske antidopingbyrået) spant videre på da de endelig maktet å felle 41-åringen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere