*Nettavisen* Sport.

- Armstrong vil innrømme doping på Oprah

Foto: Lucas Jackson (Reuters)

Men amerikaneren skal ikke fortelle alt.

12.01.13 16:37

Ifølge USA TODAY går Lance Armstrong med planer om å innrømme doping i sitt kommende intervju med Oprah Winfrey.

I intervjuet, som vises natt til fredag norsk tid, akter den tidligere syklisten å erkjenne dopingmisbruk for første gang i sin karriere, men vil sannsynligvis ikke komme med en detaljert redegjørelse, skriver det amerikanske nettstedet.

New York Times meldte i forrige uke at amerikaneren nå var klar for å innrømme eget dopingmisbruk, fordi han igjen ønsket å konkurrere innenfor maraton og triatlon.

Les også: Hushovd nekter å ta oppgjør med Armstrong

En innrømmelse fra Armstrong kan medføre både juridiske og økonomiske konsekvenser for amerikaneren. Den britiske avisen The Times har allerede gått til søksmål mot den tidligere sykkelkongen. I 2006 måtte avisen se seg nødt til å betale Armstrong et beløp i millionklassen for å ha skrevet om syklistens angivelige dopingjuks.

Les også: - Oprah kunne spørre Lance om alt

Når Armstrong stiller til intervju med Oprah er det første gangen han snakker offentlig og lar seg intervjue etter at Det amerikanske antidopingbyrået (USADA) la fram en knusende rapport om det omfattende dopingprogrammet rundt Armstrong og hans US Postal-lag.

USADA konkluderte med at den dopingen Armstrong står bak er den mest sofistikerte og profesjonelle idretten noensinne har sett.

Annonsebilag