RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Arsenal en gjeng pøbler

(foto: scanpix)
Sist oppdatert:
Alex Ferguson demper ikke ordbruken foran møtet med Arsenal neste helg. - De er en gjeng pøbler som kom seg unna en mordtiltale, tordner han - og tenker på fjorårets bråk.

Oppgjøret mellom Manchester United og Arsenal i fjorårssesongen utartet seg så kraftig av neste helgs kamp blir fulgt med argusøyne av Det engelske fotballforbundets disiplinærkomite.

Og Manchester United-manageren er ikke den som legger an til en forsonlig og gemyttlig tone i forkant.

Tvert i mot.

Stygge saker
Han trekker fram hendelsene i fjor, der Arsenal-kaptein Patrick Vieira fikk en kamps karantene. Han ble utvist for å ha sparket Ruud van Nistelrooy.

I tillegg fikk Lauren fire kamper, Martin Keown tre og Ray Parlour én kamps karantene etter å ha hånet Unitedspissen, da han misset et straffespark i 0-0-kampen.

Verste
Ferguson mener Arsenal burde straffet spillerne langt hardere etter kampen. Og sikter til at Eric Cantona ble utestengt nesten en sesong for å ha sparket en tilskuer, mens Wengers menn slapp unna helskinnet.

- Opptrinnet er det verste jeg har sett innen idretten. Men Arsenal kom seg i realiteten helskinnet fra det, de slapp unna mordtiltale. Den disiplinære behandlingen av saken var en vits, når en tenker på at Eric Cantona ble utestengt i ni måneder for å ha gått til angrep på en tilskuer.

-Selvsagt var det en alvorlig episode, og ingen kan krangle på at noe måtte gjøres. Men United tok saken i egne hender og utestengte ham i fire måneder.

- Jeg tviler på om Arsenal ville utestenge sine egne spillere i fire måneder, uansett hva de hadde gjort, sier en irritert Ferguson.

Dårlig eksempel
- FA sa at det Eric gjorde var et forferdelig eksempel for barn og ungdom. Kampen gikk ikke en gang på TV og ble spilt seint på kvelden, mens United-Arsenal ble spilt rundt lunchtid, med kanskje 10 millioner barn som tilskurer på TV. Da må man spørre hva som er verst, understreker han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere