RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Arsenal får rekordbot

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Arsenal kan vente seg en bot på opptil 6 millioner kroner etter skandalen på Old Trafford. Det er tre ganger så mye som rekorden så langt.

Leeds og Tottenham fikk en bot på to millioner for uvesenet på Elland Road for tre og et halvt år siden. Nå kan Arsenal få en bot på tre ganger den summen, skriver The Sun.

Mega-bot
Ashley Cole, Martin Keown, Ray Parlour, Lauren, Jens Lehmann og Patrick Vieira er alle tiltalt av det engelske fotballforbundet (FA) etter de stygge scenene ved kampslutt. Som klubb er Arsenal siktet for ikke å kontrollere spillerne sine, og kan få en bot uten noe øvre tak på størrelsen.

I tillegg har FA bedt manager Arsene Wenger forklare seg nærmere om de direktesendte uttalelsene hans om at Ruud Van Nistelrooy er en juksemaker som forsøker å filme til seg fordeler.

Uniteds Ryan Giggs og Cristiano Ronaldo er også siktet, men United har sagt at de vil kjempe med nebb og klør mot at FA skal kunne komme med reaksjoner mot disse to. Trolig slipper de unna med mindre bøter.

Lange karantener
Det gjør neppe Arsenals spillere. Lauren risikerer seks kampers utestengelse og Martin Keown minst tre kamper for hans slag i bakhodet på Van Nistelrooy ved kampslutt.

Ashley Cole kan få tre kamper for å ha slått etter Ronaldo, og Ray Parlour kan få det samme for sitt slag mot Van Nistelrooy.

Keeper Jens Lehmann og Vieira er siktet for mindre alvorlige ting, men Vieira kan få en suspensasjon i tillegg til den han automatisk får for sitt røde kort.

Totalt kan antallet utestengelser komme opp i rundt 20 kamper for Arsenal, noe som vil gjøre stor skade på håpet om å vinne Premier League denne sesongen.

- Arsenals styre tar denne saken svært alvorlig, og skal møtes med det aller første for å diskutere hendelsene sist søndag. Klubben forlanger en høy standard både på og utenfor banen, og disse krav ble ikke oppfylt søndag. Manager Arsene Wenger har allerede tatt dette spesielt opp med spillerne, sier Arsenals styre i en pressemelding der klubben langt på vei tar ansvaret for skandalen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere