*Nettavisen* Sport.

- Arsenal på fjerdeplass

Patrick Vieira er solgt. Gilberto Silva sliter med ryggen. Hvem skal gi Arsenal defensiv trygghet i år? Jens Lehmann?

Det er ikke mange spillere i verden som kan erstatte Patrick Vieira. I Arsenal er det to aktuelle kandidater: Gilberto Silva og Cesc Fabregas. Silva er skadeplaget, og spilte bare 13 ligakamper forrige sesong. Fabregas er ung, uerfaren og ekstremt talentfull, men neppe i stand til å holde orden foran egen forsvarsfirer på samme majestetiske måte som Patrick Vieira.

Det gjør oss usikre på hvor gode Arsenal blir i år.

Offensivt er det ingen fare - der er Arsene Wengers mannskap best i Premier League. Thierry Henry, Fredrik Ljungberg, Robert Pires, José Antonio Reyes og nykommeren Alexander Hleb gir londonlaget vanvittig offensiv kraft. Henry, Arsenals nye kaptein, garanterer minst 20 ligamål, sannsynligvis nærmere 30.

Men TV 2 Nettavisen har flere spørsmål om Arsenal i år enn tidligere. Hvor god vil Dennis Bergkamp være? Hvordan takler Robin van Persie oppmerksomheten rundt voldtektsbeskyldningene hjemme i Nederland? Hvor motivert er Robert Pires, som ikke får den toårskontrakten han ønsker?

Og sist, men ikke minst: hvor gode er Arsenal på stopperplass?

Sol Campbell er en midtstopper av høy klasse, og Kolo Touré holder også høy standard, selv om han er mer ustabil. Men Campbell har slitt med skader i det siste, og er ikke tilbake i spill før nærmere september. Pascal Cygan holder ikke det nivået Arsenal ønsker og også bør kreve. Og Philippe Senderos er talentfull, men ikke av samme klasse som for eksempel Ricardo Carvalho i Chelsea eller Jamie Carragher i Liverpool.

Det blir ikke bedre av at Jens Lehmann fremdeles er førstekeeper. Tyskeren er den dårligste førstekeeperen i de fire store klubbene, etter at Liverpool skiftet ut Jerzy Dudek med José Reina.

TV 2 Nettavisen tror at Arsenal, Liverpool og Manchester United vil kjempe jevnt om andreplassen kommende sesong. Hvem som havner hvor, er ren bingo. Men Arsenal er det eneste av disse tre lagene som er svekket. Det er nok til at de får fjerdeplassen.

Spillere inn: Alexander Hleb (fra Stuttgart for 10 mill. pund).

Spillere ut: Patrick Vieira (til Juventus for 13,7 mill.), Edu (gratis til Valencia), Jermaine Pennant (til Birmingham for 500.000), Stuart Taylor (til Aston Villa for ukjent sum), Sebastian Svärd (til Vitoria Guimaraes for ukjent sum), Frankie Simek (gratis til Sheffield Wednesday), Graham Stack (på lån til Reading), Danny Karbassiyoon (gratis til Burnley), Oli Skulason (gratis til Brentford), Jeremie Aliadiere (på lån til Celtic), Adam Birchall (frigitt) og Jordan Fowler (frigitt).

Plassering i fjor: 2. plass

TV 2 Nettavisens tips: 4. plass

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag