- Arsenal taper i Madrid

TV 2 Nettavisen tror Arsenal får bakoversveis mot Real Madrid. Se våre tips for tirsdagens Champions League-kamper her.

21.02.06 12:03

Alle tirsdagens kamper starter 20.45. Du kan følge kampene direkte i TV 2 Nettavisens live-system.

Bayern München – AC Milan
TV 2 Nettavisens tips: 2-1
Bayern har røket ut for Milan over to kamper alle de tre tidligere gangene lagene har møttes i Europa, men Bayern-trener Felix Magath er sterk i troen før hjemmekampen på lagets nye arena.

Før sesongen sa han at banen ville hjelpe laget i de store kampene. Tirsdag er det eksamen, men så langt har Bayern vært utilnærmelige på hjemmebane. Statistikken er 15 kamper, 15 seirer.

I gruppespillet ble også serielederen i Italia, Juventus, slått 2-1 hjemme.

Keeperkjempen Oliver Kahn er imidlertid usikker. Han fikk en lei smell mot Hannover i helga (1-1), og testes like før kampstart. Blir han ikke klar, vil Tysklands U21-keeper, Michael Rensing, stå. Owen Hargreaves og Roque Santa Cruz spiller heller ikke.

Milan har imidlertid sine egne skadeproblemer. Paolo Maldini og Cafu er helt sikkert ute. Andrej Sjevtsjenko og Andrea Pirlo derimot ble hvilt i helgas Serie A-kamp, og er begge tilbake. Selvtilliten er også på topp etter tre strake seirer i Serie A.

Milan vet også at hver eneste gang de har slått ut Bayern av Champions League – så har de vunnet Champions League til slutt¿

Benfica – Liverpool
TV 2 Nettavisens tips: 0-1
Etter å ha slått ut Manchester United, fulgte Benfica opp med strålende form i serien. De siste ukene har de imidlertid prestert forferdelig i Portugal, og de kommer til denne kampen med tre tap på de fire siste seriekampene.

For å gjøre det hele verre er Fabrizio Miccoli, Nuno Assis og Geovanni ute med skade. Det betyr at tidligere Newcastle-spiller Laurent Robert kan få starte.

- Å slå Liverpool blir verre enn det var å slå ut Manchester United. United har kanskje bedre enkeltspillere, men Liverpool er mye sterkere som lag, sier Benfica-trener Ronald Koeman.

Liverpool-manager Rafael Benitez har til tross for et ekstremt kampprogram utrolig nok ingen skadeproblemer. Laget reiser også til Portugal med skalpene til Arsenal og Manchester United i beltet etter kampene den siste uka. Benitez har varslet offensivt spill, og at laget vil jage et bortemål. Han lurer imidlertid ingen. Liverpool er favoritter, men forvent få mål og bli ikke overrasket om det ender uavgjort. Gjerne målløst.

Real Madrid – Arsenal
TV 2 Nettavisens tips: 4-1
Omsider ser Real Madrid ut som et topplag igjen. I Spania har laget herjet den siste tiden. De står med seks strake seirer og har scoret 18 mål på veien.

I helga ble stjerner som Zinedine Zidane, Thomas Gravesen, Cicinho, Jonathan Woodgate og Roberto Carlos hvilt da Alaves ble knust i den spanske serien. De er alle tilgjengelige nå.

Arsenal kommer til kampen med skadeproblemer, og en elendig borteform. Sol Campbell, Ashley Cole, Lauren og Adebayor er alle uaktuelle, og Arsene Wengers menn har kun vunnet tre av 13 bortekamper i serien.

De vet også at Real Madrid aldri har tapt hjemme mot et engelsk lag.

Det mest positive man kan si om Arsenal før kampen er at Thierry Henry er med (da kan det meste skje) og at laget vant sine tre bortekamper i gruppespillet.

PSV Eindhoven – Lyon
TV 2 Nettavisens tips: 2-1
PSV slo ut Lyon av fjorårets Champions League-spill – etter straffer. I år er begge lag suverene i sine hjemlige serier, men franskmennene virker i utgangspunktet noe sterkere enn nederlenderne på papiret.

Det teller imidlertid negativt for John Carews lag at forsvarerne Claudio Capaca, Anthony Reveillere og Sylvain Monsoreau mangler. Carew ble hvilt i helga, men det forventes at han spilles onsdag.

PSV er trolig avhengig av litt magi av spissen Jefferson Farfan som har nettet 17 mål på 23 seriekamper. Han scoret også mot blant annet AC Milan i gruppespillet. I tillegg er PSV-trener Guus Hiddinjk kjent som en taktiker av rang. Uavgjort eller hjemmeseier i Nederland, men Lyon bør kunne vinne over to kamper.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.