RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Arsenal vinner igjen

Arsenal vinner Premier League igjen - med eller uten Patrick Vieira. Det er vårt tips foran sesongen 2004/05. Her forklarer vi hvorfor.

Arsenal gikk ubeseiret gjennom fjorårets sesong - en utrolig prestasjon som ingen tidligere hadde klart i engelsk toppfotball i moderne tid. Manager Arsene Wenger er sikkert innstilt på å gjøre det om igjen.

Det blir selvfølgelig vanskelig.

Spesielt dersom Patrick Vieira forsvinner fra klubben, noe mye tyder på at han vil. Men det er flere gode grunner til å tippe Arsenal på topp også denne gang (vi gjorde det også i fjor).

Gjennombrudd for Reyes?
Jose Antonio Reyes ser ut til å ha akklimatisert seg i londonklubben. Det vil lette jobben for Thierry Henry, som uansett er kapabel til å vinne kamper alene. I tillegg har manager Arsene Wenger ryddet opp i spillerstallen, og kvittet seg med en del uromomenter.

Wenger er kjent for sin teft på spillermarkedet, og har hentet inn fire nye menn i sommer.

Arturo Lupoli (fra Parma), Robin van Persie (Feyenoord), Manuel Almunia (Celta Vigo) og Mathieu Flamini skal forsterke troppen. Robin van Persie er trolig den som er nærmest en plass i startelleveren.

En hel rekke spillere har forlatt stadionportene på Highbury denne sommeren. Men verken Ray Parlour, Giovanni von Bronckhorst, Nwankwo Kanu, Martin Keown eller Francis Jeffers ville forsvart en plass på laget den kommende sesongen.

Uromomentene borte
I tillegg er også Sylvain Wiltord borte. Hans evner til å komme inn og prege kampene kan bli savnet, spesielt dersom ikke van Persie slår til. En opprenskning kan fungere positivt i den forstand at misfornøyde spillere forsvinner fra miljøet.

De mange utskiftningene har ikke preget Arsenal i treningskampene i sommer, i alle fall ikke resultatmessig. Sju treningskamper er spilt, uten tap. Robin van Persie og Jose Antonio Reyes har scoret flittig, mens Dennis Bergkamp har vist at han fortsatt holder mål og vel så det.

Arsenal har også alle tiders mulighet til å få en god sesongstart, takket være et relativt enkelt kampprogram i starten - selv om alle lag i Premier League er gode. Everton, Middlesbrough, Blackburn, Norwich, Fulham, Bolton og Manchester City er lagets sju første motstandere.

Klarer seg uten Vieira
Når det gjelder Patrick Vieira, er han naturligvis svært vanskelig å erstatte. Men Arsenal har et spillesystem alle i klubben kjenner ut og inn, de har to brasilianere som stadig blir bedre og bedre i Gilberto Silva og Edu, samt et supertalent i 17-åringen Cesc Fabregas.

Skulle Wenger mene at det er nødvendig, vil eventuelle Vieira-penger kunne brukes til å kjøpe inn en erstatter.

Vi tipper Arsenal som ligamester igjen, fordi vi har tro på Arsene Wengers evner som manager, fordi Chelsea har for mange nykommere, fordi Liverpool er for langt etter og fordi Manchester United virker svekket.

Så gjenstår det å se om TV 2 Nettavisen, i år som i fjor, gjetter best av de norske avisene.

Plassering forrige sesong: 1. plass

TV 2 Nettavisens tips: 1. plass

Sannsynlig førstelag: Lehmann - Lauren, Touré, Campbell, Cole - Ljungberg, Edu, Gilberto Silva, Pires - Reyes (Bergkamp), Henry.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere