- Arsenalstyret støtter Wenger

Foto: Pa Photos

Franskmannen får ansvaret for å friske opp spillerstallen i sommer.

I England snakkes det om en «summer of change» - en «sommer med forandringer» - i Arsenal nå.

Mens stadig flere av klubbens fans vender ryggen til manager Arsène Wenger, nyter franskmannen fremdeles stor tillit i styrerommet.

Wenger blir sittende som manager og får dermed ansvaret for å bytte ut spillere som ikke hever nivået med spillere som gjør nettopp dét.

The Guardian skriver at Arsenal torsdag hadde et rutinemessig styremøte, hvor det ble klart at Wengers posisjon ikke er truet, til tross for at det nå er åtte år siden Arsenal sist vant et trofé.

1-3-tapet for Bayern München i London tyder på at Arsenal også denne sesongen ender opp uten et trofé.

Støtten vil være der selv om Arsenal ikke klatrer høyere enn den femteplassen laget foreløpig befinner seg på i Premier League. Den engelske avisen mener altså at Wenger sitter trygt selv om Arsenal ikke skulle kvalifisere seg til neste sesongs Champions League.

Det planlegges imidlertid en storsatsing på overgangsmarkedet. Sponsoravtalen med Emirates Airlines er verdt 150 millioner pund over fem år, og klubben forhandler også om en ny utstyrsavtale med Nike eller Adidas. Dette skal sikre Wenger midler til spillerkjøp.

Én av spillerne som trolig forsvinner fra Emirates Stadium til sommeren, er høyrebacken Bacary Sagna (30).

HTML EMBED
Get Adobe Flash player
addCustomPlayer('1llly6b4r2ttx1lnaknugkvgdw', 'C4473D7CA3E4464BB37427E0BB13D300', '1thsm43u8ktxw1xmkirer5kcs3', 575, 524, 'perf1llly6b4r2ttx1lnaknugkvgdw-1thsm43u8ktxw1xmkirer5kcs3', 'eplayer14');

Den franske forsvareren er ifølge The Guardian skuffet over at han kun er tilbudt en ettårig forlengelse av kontrakten, som i utgangspunktet har et drøyt år igjen før den går ut. Årsaken til at Arsenal er forsiktig med å binde seg til en mer langvarig kontrakt, er at Sagna sliter med å komme tilbake på gammelt toppnivå etter sine to benbrudd.

- Hvis han ikke har spilt som han hadde ventet seg, skyldes dette skaden hans. Det tar tid å komme tilbake, og han har spilt igjennom mye smerte. Han er faktisk en av de sterkeste spillerne jeg har møtt når det gjelder akkurat det, har Wenger uttalt om Sagna.

Wengers sjefsspeider, Steve Rowley, er instruert om å finne potensielle erstattere på høyrebackplassen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag