- Arvesen ble veldig overrasket

Foto: Kristoffer Øverli Andersen

Rytterens manager med flengende kritikk mot sportssjef Steffen Kjærgaard etter VM-uttaket.

23.08.10 23:06

Som procycling.no avslørte mandag, mottok Kurt Asle Arvesen en tung beskjed kveld i forveien: Da fikk han nemlig vite om at han var vraket til VM-laget på bekostning av Alexander Kristoff.

Det har ikke gått upåaktet hen i norske sykkelkretser. Manager Geir Kamsvåg er verken imponert over avgjørelsen eller sportssjef Steffen Kjærgaards fremgangsmåte i sakens anledning:

- Vi respekterer at det blir tatt et valg, men jeg reagerer personlig på måten sportssjefen har gått fram på. Når Steffen Kjærgaard ringer Kurt søndag kveld og lurer på om han har kommet hjem fra Eneco Tour.. Det er etter en etappe hvor Kurt har tauet i front og prestert godt for et storlag som Team Sky. Det har blitt sendt direkte på TV, men sportssjefen har likevel ikke fått med seg at rittet avsluttes på tirsdag.

- Da kan man lure på om sjefen har fulgt med i timen, sier manager Kvamsvåg til procycling.no.

Ut på hjemmesiden
Han valgte å legge ut en redegjørelse over det han mener er et feilslått VM-uttak på Arvesens hjemmeside, mandag ettermiddag.

Les også: VM-nei til Arvesen

Kamsvåg reagerer også på manglende oppfølging av rytteren og lurer på landslagsledelsen har satt seg godt nok inn i hva slags løype som venter i VM-byen.

Du kan lese hele innlegget til Geir Kamsvåg her!

- Har de i det hele tatt vært nede og sett på løypa? Vi har vært i kontakt med folk som har vært der nede og snakket med kyndige ledere fra ProTour-lag. I tillegg til at løypa er overraskende tøff, kan man forvente seg sidevind underveis. Hva skal vi med tre sprintere på laget da? undrer han.

Kjærgaard: - Har ikke dårlig samvittighet
Konferert med kritikken fra Arvesen-leiren, reagerer Kjærgaard slik:

- Som sportssjef er jeg kanskje den som er flinkest til å se alle, mens de personlige managerne kanskje er flinkest til å se sine egne, sier Kjærgaard til procycling.no.

- En kan jo sette spørsmålstegn på hvor mange UCI-poeng Kurt har kjørt inn i år, og sammenligne det med hvor mange poeng Kristoff har kjørt inn. Jeg må si at jeg slettes ikke har dårlig samvittighet for Geir Kamsvåg. Samtidig var det den tyngste telefonen jeg noen gang har tatt, når jeg måtte fortelle det norske VM-vidunderet Kurt at han ikke kommer med på det norske VM-laget, fortsetter Kjærgaard.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Scanpix

Historisk sett er det selvsagt 35-åringen som har kommet hjem med best resultatet fra både VM og OL. Men etter en kronglete sesong, ble altså eresfjordingen funnet for lett denne gangen.

- Jeg føler det hadde vært urettferdig mot alle de flotte resultatene til Kristoff, dersom jeg skulle ha valgt noen andre. Det ble en vurdering mellom en dårlig sesong og masse VM-rutine, mot en fersk utøver i VM-sammenheng og hans gode sesong, begrunner sportssjefen.

Overraskende beskjed
Kamsvaag forteller at beskjeden var tung å motta for Team Sky-rytteren, søndag kveld:

- Han var veldig overrasket. Om han ikke sier det selv, så var han nok skuffet også. Han tar det nok til etterretning og ønsker de tre som skal nedover lykke til, likevel.

- Hvordan ser du på argumentet om å la en yngre rytter får sjansen?

- Det er for så vidt positivt, og jeg vet at Kurt er opptatt av å slippe nye og fremadstormende ryttere til. Men med tre mann der nede, trenger man ryttere med stor erfaring. Kurt har en solid rolle i hele ProTour-sirkuset. Han kjenner flesteparten av rytterne i feltet. Han kan lese spillet, og han vet hva som bør gjøres dersom andre ryttere foretar seg noe. Det er jo nettopp dette han har vist fram når han ligget og tauet feltet under Eneco Touren de siste dagene, mener Kamsvåg.

- Kurt er flink til å organisere rittets utvikling og han får med seg andre ryttere når det skal kjøres inn brudd. Nettopp denne kompetansen trenger man i et VM, legger han til.

- Kurt er i rute
På tross av den bitre VM-beskjeden, tror ikke manageren at vi har sett Arvesen i hans siste VM.

- Nei, absolutt ikke. Kurt har gått på smell på smell denne sesongen, men han har likevel komme seg tilbake. Han er i rute av forkant av VM og han besitter kvaliteter som gjør at han har kontrakt med Team Sky i ett år til.

Han forteller videre at han ikke har noe problem med Alexander Kristoff som type, men at han helst hadde sett en rutinert hjelperytter som siste del av laget til Thor Hushovd og Edvald Boasson Hagen.

- Min begrunnelse er rollen Kurt ville hatt som et slags wilcard inn mot finalen. Han er en rutinert hjelperytter med tonnevis av erfaring. Og i hvert fall langt mer enn Alexander Kristoff. Faktisk ville jeg heller hatt Lars Petter Nordhaug eller Gabriel Rasch som tredjemann på laget, avslutter Kamsvåg.

Arvesen har blitt vraket til både Tour de France og Vuelta a España av Team Sky denne sesongen. Nå opplever han en ubarmhjertig trippel ettersom VM i Melbourne vil foregå uten ham på startstreken.

Dette er det endelige uttaket for sykkel-VM i Melbourne:

Herrer U23:
Øystein Stake Laengen, Asker (Plussbank-Cervélo)
Vegard Stake Laengen, Asker (Joker-Bianchi)
Vegard Robinson Bugge, Horten (Joker-Bianchi)
Filip Eidsheim (Sparebanken Vest-Ridley)

Damer elite:
Lise Hafsø Nøstvold, Stavanger (Team Hitec Products)
Frøydis Meen Wærsted (Team Hitec Products)
Emilie Moberg, Halden (Team Hitec Products)

Herrer Elite:
Thor Hushovd, Grimstad (Team Cervelo)
Alexander Kristoff, Stavanger (BMC)
Edvald Boasson Hagen (Team Sky)

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.