RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Reuters/Scanpix

- Ashley Young er en stor skam

Sist oppdatert:
- Han er den største juksemakeren i ligaen, sier Premier League-kollega etter at Ashley Young jukset seg til straffe igjen.

MANCHESTER UNITED - ASTON VILLA 4-0:

Manchester United tok en oppskriftsmessig seier hjemme mot Aston Villa, men det store samtaleemnet etter kampen var situasjonen rundt Uniteds ledermål.

Ashley Young avanserte inn i feltet og ble presset av Ciaran Clark. Villa-spilleren slang ut en fot, som traff Ashley Young og United-spilleren kastet seg i bakken.

Det var kontakt mellom spillerne, men Young overspilte veldig, og kastet seg i bakken på en svært teatralsk måte og sprellet nærmest i luften.

Se hendelsen her!

Dommer Mark Halsey pekte uansett på straffemerket, og Wayne Rooney scoret sikkert.

Blir slaktet
Youngs overspilling skjer bare bare én uke etter at samme mann filmet seg til straffe mot QPR, og det er tydelig at folk nå har fått nok. På Twitter haglet meldingene mot Young, og til og med en spillerkollega i Premier League slaktet United-spilleren.

- Ashley Young er en stor skam. Han er den største juksemakeren i ligaen. Sprellene hans er en vits, skriver Newcastles Ryan Taylor på Twitter.

- Rart hvordan alle bortsett fra Manchester United-fans mener det var filming, legger Newcastle-spilleren til.

Situasjonen ble også diskutert i TV2s studio. Den generelle oppfatningen var at Young var ute etter å få straffespark.

- Det er aldri straffe. Han oppsøker situasjonen og kan unngå kontakten der. En latterlig filming, uttalte Peter Beagrie.

- Det var straffe
Sir Alex Ferguson innrømmer at Ashley Young gjorde mye ut av situasjonen, men mener straffen var klar.

- Jeg tror han gikk for få straffe. Det var et dramatisk fall og ha overspilte, men det var definitivt straffe. Det er det ikke noe tvil om, uttaler United-manageren, ifølge BBC.

Manageren til Aston Villa, Alex McLeish, er av en litt annen oppfatning.

- Det var en billig straffe fordi Ciaran Clark prøvde å trekke til seg foten, og Ashley Young oppsøkte beinet hans, sier Mcleish, ifølge BBC.

- Young vant en straffe som jeg ikke mener var fortjent, legger McLeish til.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Mange reaksjoner
Det var mye engasjement rundt situasjonen med Ashley Young, og i en periode var han det mest diskuterte emnet på Twitter.

Mange mente at Youngs filming var spesielt ufin, ettersom det var i Aston Villa engelskmannen fikk sitt definitive gjennombrudd.

Flere dro også vitser som spilte på det engelske ordet «dive» som engelskmannen bruker for filming. Mange mente han hadde lagt inn en god søknad til Storbritannias stupelag til OL.

Det var riktignok flere som mente straffen kunne forsvares ettersom det var kontakt mellom spillerne. Det var også de som kommenterte Youngs sprelling i luften - en av dem var Lars Tjærnås.

- Tror Ashley Young må ha lang avstand til nærmeste apotek, i og med at han ikke har fått tak i epilepsi-medisinen sin på over en uke, skriver fotballeksperten.

Lett for United
Selve kampen ble uansett aldri spennende. Etter Wayne Rooneys straffescoring, var Manchester United aldri truet.

Serielederen dominerte kampen, og to minutter før hvilen doblet Danny Welbeck ledelsen etter at et Ashley Young-innlegg gikk gjennom hele Villa-forsvaret. Dermed kunne Welbeck enkelt sørge for at United ledet 2-0 til pause.

Etter hvilen fortsatte United å ha kontroll på kampen, og etter 73 minutter scoret Rooney sitt andre for dagen. Anthonio Valencia slo ballen inn i feltet, der dempet Rooney ballen og tuppet ballen i det venstre hjørnet.

På overtid fastsatte Nani resultatet til 4-0, gjennom en avslutning lavt i det venstre hjørnet.

- Det var et godt resultat. Vi spilte virkelig godt til tider, selv om vi var uforsiktig i visse stadier. Det tredje målet drepte kampen, sier Alex Ferguson.

Dermed har Manchester United fortsatt fem poeng ned til byrival City når fire runder gjenstår av Premier League.

- Det kan vendinger og ting kan snu, men nå må vi nyte det. Vi kan ikke bli for selvsikre. Min erfraring er at det kan komme og bite deg i bakdelen og det vil vi unngå, uttaler Uniteds mektige manager.

Motstander Aston Villa ligger helt nede på en 15. plass og har seks poeng ned til Bolton på nedrykksplass.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere