RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- At han har valgt å ha en sommerjobb på coopen, får vi ikke gjort noe med

Foto: Larsen, Håkon Mosvold
Sist oppdatert:
Landslagstrener Trond Nystad sier det ikke er noen konflikt i at Petter Northug jr satser utenom landslaget.

Landslagstrener Trond Nystad står foran sin virkelige eksamen, OL i Sotsji. Den nasjonale åpningen på Beitostølen er unnagjort, og onsdag drar Fauske-mannen sammen med resten av landslaget til Finland hvor verdenscupåpningen går av stabelen.

– Nå har vi fått målt oss opp mot de beste norske utøverne. Det skal bli interessant å se hvordan vi står mot de beste utenlandske. Få måneder gjenstår til OL i Sotsji, sier Trond Nystad.

Avslappet
Overfor Avisa Nordland gir Nystad uttrykk for et avslappet forhold til vinterens store mesterskap.

– Det eneste vi kan gjøre er å gjøre hver dag så bra som mulig fram mot OL, og hvis vi gjør alt riktig fram til OL, så blir det så bra som det kan bli. OL er en ekstra motivasjon, det er nok mange som blir litt redd for det, og mange som skal gjøre veldig mye spesielt på grunn av det er OL, men vi prøver å fokusere på veien, og ikke på målet, fastslår treneren.

Om medaljeambisjonene holder han kortene tett til brystet.

– Vi har sagt at vi skal være med å kjempe i toppen på hver enkelt distanse, og vi skal være med å kjempe om gull på begge stafettene. Mer enn det får du ikke vite, smiler Nystad.

Sommerjobb
At Norges største stjerne har valgt å satse utenfor landslaget i denne sesongen, har ikke bidratt til mindre interesse for landslaget, slik treneren opplever det.

– Vi har fått mer dekning nå for de andre på laget, sier Nystad, som gjerne ser at Eldar Rønning får like mye omtale for sine førsteplasser som Petter Northug får når han blir nummer 63.

Han avviser at det finnes noen konflikt mellom landslaget og Team Northug.

– Petter er fremdeles norsk. Han skal fremdeles gå i norsk landslagsdress, og det er jo det som er viktig. – Petter er fremdeles norsk. Han skal fremdeles gå i norsk landslagsdress, og det er jo det som er viktig. At han har valgt å ha en sommerjobb på «Coopen», det er ikke noe vi får gjort noe med, sier Nystad.

Snartur hjem
Verdenscupåpningen er like om hjørnet, men landslagstrenerTrond Nystad rakk en tur hjemom denne uka.

Mandag fant treneren for det norske herrelandslaget i langrenn tid til å holde foredrag for lokalt næringsliv på Fauske, før han gjennomførte en treningsøkt med langrennsmiljøet han i sin tid vokste opp i.

Kristian Amundsen har vært initiativtaker til besøket.

– Da Kristian spurte, så sa jeg ja. Hadde det vært noen andre, så hadde jeg sagt nei. For jeg har en ganske brukbart travel plan for tiden. Grunnen til at jeg har blitt som jeg har blitt på godt og vondt, er fordi folk på Fauske har formet meg som person. Hvis jeg har en mulighet til å gi et positivt bidrag til Fauske, så gjør jeg selvsagt det, fastslår Nystad.

Foredraget hans heter «Fra egoist til lagspiller». Selv plasserer han seg midt mellom ytterpunktene. Men når han er bosatt i Østerrike, og jobben medfører et sted mellom 220 og 230 reisedøgn i året, sier det seg selv at han må velge bort noen forespørsler.

Denne saken er levert av an.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere