*Nettavisen* Sport.

- Aubameyang ba om sjokkovergang til Chelsea i januar

VILLE TIL BYRIVAL: Pierre-Emerick Aubameyang skal ha vært interessert i en overgang til byrival Chelsea i januar.

VILLE TIL BYRIVAL: Pierre-Emerick Aubameyang skal ha vært interessert i en overgang til byrival Chelsea i januar. Foto: Neil Hall (AFP)

Arsenal-spissen skal ha vært lysten på en overgang til Chelsea i januar, men overgangen gikk ikke gjennom. Lørdag kveld møter han Chelsea i FA-cupfinalen.

01.08.20 10:23

Ifølge Daily Mail skal Aubameyang sine representanter ha tatt kontakt med Chelsea i håp om å få til en overgang i januar. Men på grunn av Aubameyangs høye lønnskrav kunne ikke Chelsea signere Arsenal-spissen, i det som kunne blitt en skikkelig sjokkovergang.

Lørdag kveld spiller Aubameyang for Arsenal mot nettopp Chelsea i FA-cupfinalen.

LES OGSÅ: Lørdagens Premier League-rykter

Ba om sinnsyk lønn

31-åringen, som har en kontrakt med Arsenal som går ut etter neste sesong, skal ifølge Daily Mail ha vært giret på bytte ut den røde drakta til Arsenal med den blå til London-byrival Chelsea, en overgang som uten tvil hadde satt sinnet i kok hos The Gunners-fansen.

Klikk på bildet for å forstørre. SUKSESS I TYSKLAND: Aubameyang ankom Arsenal etter å ha scoret 141 mål for Borussia Dortmund i løpet av fem sesonger.

SUKSESS I TYSKLAND: Aubameyang ankom Arsenal etter å ha scoret 141 mål for Borussia Dortmund i løpet av fem sesonger. Foto: Martin Meissner (AP)

Men ifølge Daily Mail skal Aubameyang ha bedt om en lønn som ville gjort spissen til den klart best betalte spilleren i Chelsea gjennom tidene, noe som stilnet Chelsea sin interesse for ham.

Aubameyang signerte for Arsenal fra Borussia Dortmund for 56 millioner pund i 2018. Siden 31-åringen ankom England, er det bare Mohamed Salah som har scoret flere mål enn Aubameyang i Premier League, som står med 49 mål.

Chelsea har signert angrepspilleren Timo Werner fra RB Leipzig, og om Lampard skal hente inn spissen fra Gabon er han nødt til å senke lønnskravet sitt, melder Daily Mail.

Arteta vil beholde Aubameyang

Aubameyang har scoret 27 mål for Arsenal denne sesongen, og Arsenal-manager Mikel Arteta skal være desperat etter å beholde spissen, som skal være ønsket av klubber som Barcelona og AC Milan.

Klikk på bildet for å forstørre. ØNSKER SPISSEN MED VIDERE: Arsenal-manager Mikel Arteta skal være veldig interessert i å beholde Aubameyang.

ØNSKER SPISSEN MED VIDERE: Arsenal-manager Mikel Arteta skal være veldig interessert i å beholde Aubameyang. Foto: Shaun Botterill (Reuters)

Vinner Arsenal mot byrival Chelsea i FA-cupfinalen lørdag kveld får Arsenal plass i neste års Europa League. Det medfører mer penger for London-klubben, som kan gjøre det enklere for dem å beholde Aubameyang.

Arsenal har hatt en skuffende sesong, og endte bare på 8. plass i Premier League. Med seier over Chelsea i lørdagens FA-cupfinalen vil Arsenal-fansen få en etterlengtet opptur. FA-cupfinalen starter klokken 18.30 lørdag kveld.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.