RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Avgjøres på siste stående

Foto: Heiko Junge (Scanpix)
Sist oppdatert:
Ole Einar Bjørndalen bykset forbi Raphaël Poirée, men nekter å innkassere seieren i verdenscupen sammenlagt.

HOLMENKOLLEN (TV 2 Nettavisen): Bjørndalen skjøt én bom på sin liggendeserie, men vant likevel en knusende seier på torsdagens verdenscupsprint i Holmenkollen. Samtidig sviktet verdenscupleder Raphaël Poirée kapitalt, og endte utenfor de 30 beste som fikk med seg verdenscup.

Dermed leder Bjørndalen verdenscupen sammenlagt, 29 poeng foran franskmannen, før avslutningsrennene lørdag og søndag.

Lørdag går Bjørndalen ut hele 2 minutter og 17 sekunder foran Poirée i jaktstarten.

- Kan skje med meg
Likievel nekter han å innkassere sammenlagtseieren.

- Det som skjedde med Raphaël i dag, kan skje med meg neste gang. Dette er skiskyting. Jeg tror ingen ting er avgjort før siste ståendeserie på fellesstarten søndag, sier Bjørndalen nøkternt.

Samtidig innrømmer han at forutsetningene er gode – ikke minst fordi han selv har storformen inne. Torsdagens sprint var av aller beste merke, selv i Bjørndalen-målestokk.

- Det er vanskelig å sammenlikne, men det er ingen tvil om at dette var et kjempeløp for min del, medgir han.

Endret taktikken
I de siste rennene har gullgrossisten slitt med å holde farten oppe. Derfor la han om taktikken foran sprinten på hjemmebane.

- Jeg bestemte meg for å gå ut litt roligere på førsterunden, for å ha igjen litt krefter til avslutningen. Det fungerte veldig bra. På andrerunden fikk jeg veldig god hjelp av Frode Andresen. Vi gikk sammen, og jeg klarte derfor å holde trøkket veldig bra inn mot ståendeskityngen, forklarer mesteren fra Simonstranda.

Og på den siste skytingen viste han nok en gang hvilken eminent ståendeskytter han er. De tre første blinkende gikk rett ned, før Bjørndalen fikk en bevegelse i kroppen og måtte stoppe opp. På mesterlig vis hentet han seg inn i den leie vinden.

- Jeg måtte puste en gang ekstra. Så var det bare å vente til jeg hadde svart i siktet og fyre av. Heldigvis gikk det bra, smiler Bjørndalen.

Plaster på OL-såret
Selv er han overrasket over sammenlagtledelsen i verdenscupen. Denne sesongen har alt vært lagt opp mot OL i Torino. Derfor har Bjørndalen stått over hele sju renn tidligere i sesongen. Til gjengjeld har han nærmest vært uslåelig når han først har stilt til start.

Torsdagens seier var hans 61. i verdenscupsammenheng!

Hundre prosent vellykket blir sesongen ikke for Bjørndalen. Målet var gull i OL. Det klarte han ikke. Nå innrømmer han at sammenlagtseier i verdenscupen vil være et solid plaster på såret.

- Selvfølgelig, nå går jeg for å vinne sammenlagt. Det vil bety mye. Men det blir viktig å ikke tenke på sammenlagtseieren. Mitt fokus må alltid være å gjøre det best mulig i neste renn, poengterer Ole Einar Bjørndalen.

PS. En tydelig skuffet Raphaël Poirée forlot målområdet uten å si et ord til media.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere